שלושת הרטבים: קטשופ, רוטב פיצה, ורוטב מרינרה, בהכנה ביתית ובריאה, כולל ההבדלים ביניהם ורעיונות לשימוש ||| שלושה רטבים על בסיס עגבניות שאפשר ומומלץ להכין לבד בבית, בלי חומרים משמרים ובלי תוספות פחות בריאות ||| לכל רוטב יש ניואנס טעם שונה ושימושים שונים ומומלץ להשתמש ברוטב הנכון לשימוש המתאים ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
קטשופ תוצרת בית Homemade Ketchup
קטשופ הוא רוטב סמיך, מתקתק וחמוץ שמבוסס על עגבניות, חומץ וסוכר, בתוספת תבלינים כמו ציפורן, קִנָּמוֹן, זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר), שיני שום ובצל.
מרכיבים עיקריים: עגבניות מרוסקות או רסק עגבניות | חומץ (לרוב חומץ תפוחים) | סוכר (לבן או חום) | תבלינים: מלח, פלפל, קינמון, ציפורן, זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר), פפריקה (פִּלְפֶּלֶת), שום.
שימוש נפוץ בקטשופ הוא כרוטב לטבילה Dipping sauce כמו עם לצ'יפס, נקניקיות, המבורגר, כמו גם כתוספת לכריכים. יש הנוהגים להוסיף קטשופ כמרכיב מרכזי ברוטב ברביקיו BBQ או רטבים אחרים.
היתרון בשימוש בקטשופ ביתי הוא הימנעות משימוש בחומרים משמרים ובכך הוא טבעי ובריא יותר. כמו כן, ניתן להתאים את רמת הסוכר והחומץ על פי הטעם האישי.
מצרכים (500-600 גרם)
- 2 כוסות עגבניות טריות, מעורבבות
- ¼ כוס חומץ בלסמי לבן
- ¼ כוס סוכר
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פִּלְפֵּל שחור
- ½ כפית אבקת שום
- ½ כפית אבקת בצל
- 1כפית רוטב ווסטרשייר
שלבי הכנה
- מערבבים את כל המצרכים במְעַרְבֵּל (מיקסר) לקבלת מחית אחידה
- טועמים ומתקנים תיבול
רוטב פיצה ביתי Homemade Pizza Sauce
רוטב פיצה הוא רוטב עגבניות פשוט אך מרוכז שמתאים במיוחד להכנת פיצה. הרוטב מתבשל קצרות או נשאר טרי, עם תיבול שמתאים לבצק וגבינה.
מרכיבים עיקריים: עגבניות מרוסקות (או קוביות עגבניות מבושלות) | שיני שום | שמן זית | אורגנו, רֵיחָן (בזיליקום), מלח, פלפל | לפעמים תוספת סוכר עדין לשבירת החמיצות
שימוש ברוטב פיצה הוא כמובן למריחה ישירות על בצק פיצה לפני האפייה. כמו כן כבסיס לפוקצ'ה עם גבינות. זה רוטב שאפשר גם לשלב עם רטבים לפסטה.
הבדל עיקרי בין רוטב פיצה מקטשופ הוא שרוטב פיצה פחות מתוק, לא חומצי כמו קטשופ, ומבוסס על תבלינים ים-תיכוניים.
מצרכים (450-550 גרם)
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פִּלְפֵּל שחור
- 1 כפית אורגנו מיובש
- ½ כפית רֵיחָן (בזיליקום) מיובש
- ½ כפית פתיתי פִּלְפֵּל אדום
- ½ כפית סוכר
שלבי הכנה
- מערבבים את כל המצרכים במְעַרְבֵּל (מיקסר) לקבלת מחית אחידה
- טועמים ומתקנים תיבול
רוטב מרינרה ביתי Homemade Marinara Sauce
רוטב מרינרה הוא רוטב עגבניות איטלקי קלאסי לפסטה, בישול קל יחסית, עשיר בטעמים של עגבניות ושום.
מרכיבים עיקריים: עגבניות מרוסקות (טריות או משומרות) | בצל | שיני שום | שמן זית | עשבי תיבול: בזיליקום, אורגנו, לעיתים גם תימין | סוכר (כדי לאזן את החומציות – לא חובה).
שימושים נפוצים לרוטב מרינרה הוא כרוטב לפסטות, תבשילי חצילים כמו מלנזנה Melanzane, רוטב לבסיס לזניה Lasagne, ואם מוסיפים פלפל חריף זה ישמש כבסיס לרוטב ארביאטה Sugo all'arrabbiata.
הבדל בין רוטב מרינרה לרוטב פיצה הוא שרוטב מרינרה לרוב מבושל, עם בצל ותיבול עשיר יותר, ומתאים יותר למנות פסטה מאשר לבצק אפוי. יש שכמעט ולא מבשלים את המרינרה והמרקם והטעמים של הרוטב מתעצמים תוך כדי בישול המנה עם הרוטב החי.
מצרכים (450-500 גרם)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן, קצוץ
- 3 שיני שום, קצוצות
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פִּלְפֵּל שחור
- 1 כפית אורגנו מיובש
- ½ כפית פתיתי פִּלְפֵּל אדום
- 1 כפית סוכר
- ¼ כוס רֵיחָן (בזיליקום) טרי, קצוץ
שלבי הכנה
- בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל עד שקיפות
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, עד שהוא ריחני
- מוסיפים את העגבניות והתבלינים ומערבבים
- מנמיכים את הלהבה לקטנה, מכסים את הסיר ומבשלים 15-30 דקות. הערה: ככל שמבשלים יותר, הרוטב יהיה מרוכז וסמיך יותר
- בודקים את הרוטב לעתים קרובות ומוסיפים מים אם הוא נראה צמיגי ויבש מדי
- לפני תום הבישול טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול
- מצננים את הרוטב לחלוטין ומעבירים לכלי אטום היטב
אפשר לשמור במקרר 10-14 ימים או במקפיא עד 3 חודשים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…