רוטב עגבניות בסגנון נפוליטני הוא בסיס לתבשילים רבים וגם לפיצה ||| אפשר להכין המתכון כאשר העגבניות זולות ולשמור לאורך זמן ||| מדוע לא תמצאו בנפולי את הרוטב הזה או יותר נכון אם תשאלו אף אחד לא יבין למה אתם מתכוונים ||| כמה שנים כבר מכינים את רוטב העגבניות הזה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מהו נפוליטנה
רוטב נפוליטנה הוא השם הכולל שניתן מחוץ לאיטליה, לרטבים שונים המבוססים על עגבניות שמקורם במטבח האיטלקי, ולרוב מוגש על פסטה אבל גם לתבשילים אחרים. חשוב לציין שאיטלקים רבים כלל לא מכירים את המונח רוטב נפוליטני, או את שם המנה האמריקאית הפופולארית שמכונה ספגטי נפוליטנה spaghetti napolitana.
בנאפולי, הרוטב הנפוליטני הזה מכונה בפשטות הרוטב la salsa. במטבח הנפוליטני נוהגים להוסיף לעגבניות תיבול עם בזיליקום, עלי דפנה, טימין, אורגנו, גרגירי פלפל, ציפורן, זיתים ופטריות בהתאם למה שאוהבים. יש גם גרסאות איטלקיות שכוללות גזר וסלרי ואפילו בשר טחון. האיטלקים מבדילים בין הרוטב הצמחוני שכאמור נקרה La Salsa לרוטב הבשרי שמכונה ragù napoletano.
מקור הנפוליטנה
ספר הבישול האיטלקי Lo Scalco alla Moderna שנכתב על ידי השף האיטלקי אנטוניו לטיני Antonio Latini ופורסם בשני כרכים בשנים 1692 ו-1694, הוא הראשון שמזכיר רוטב על בסיס עגבניות.
השם נפוליטנה הוא ככל הנראה הכינוי שניתן לרוטב ע"י מהגרים איטלקים מנפולי ודרום איטליה, בין סוף המאה ה-19 לתחילת המאה ה-20.
מצרכים
- 8 עגבניות קלופות (אחרי הרתחה מקלפים) וקצוצות
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 5-10 עלי ריחן (בזיליקום) לפי הטעם
- 2 שיני שום פרוסות
אופן הכנה
- בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים בו את השום
- מוספים את העגבניות, מלח, פלפל, ועלים שלמים של בזיליקום
- מבשלים על להבה נמוכה 30 דקות
אחסון
מעקרים צנצנות במים רותחים. ממלאים הצנצנות ברוטב בעודו חם. סוגרים היטב והופכים כך שהמכסה על השיש ומצננים לטמפרטורת חדר. מאחסנים במקום אפל לכמה שבועות לשימוש בעת הצורך.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון
תגובה אחת
נשמע מתכון מנצח!!
אני כבר רוצה להכין אותו.