עוגיות שנקראות אוהלים Zelten באוסטריה והדולמיטים האיטלקיים ||| למה אוהלים? לא משום צורתם שהיא עגולה או אובלית ||| משום שאוכלים אותם שנמצאים בטבע וישנים באוהלים ||| אפשר לאפות כעוגיות ואפשר ברולדה ולחתוך לעוגיות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 רולדות)
לשכבת הבצק
לשכבת הפרי
- כוס יין פורט או שנאפס (ליקר פירות)
- 500 גרם אגסים מיובשים
- 300 גרם גרעיני חמנייה שלמים
- 300 גרם אגוזי לוז קצוצים
- 250 גרם צימוקים
- 3 כפות קינמון
- 500 גרם תאנים יבשים
אופן הכנה
- הכנה מקדמת: מערבבים את כל הפירות והאגוזים עם הקינמון ומשרים בשנאפס או יין
- הכנת הבצק: מערבבים את הקמח, מים ושמרים ואחר מוסיפים את שאר מצרכי הבצק
- מכסים קערה עם הבצק בניילון נצמד ומשהים להתפחה קלה
- מחלקים את הבצק לשני חלקים
- מוסיפים לחצי הבצק את הפירות שספגו את המשקה האלכוהולי ומערבבים לתערובת אחידה
- מרדדים את חצי הבצק הנקי לשתי יריעות בצק גדולות
- מרדדים את הבצק עם הבירות ל-2 יריעות אחידות
- מכסים כל יריעת בצק נקי עם יריעת בצק עם הפירות
- מגלגלים לקבלת 2 גלילים אחידים
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- מרפדים תבנית בנייר אפיה
- שתי שיטות להכנת העוגיות. האחת- הניחו כל גליל על התבנית המרופדת כך שחריץ סגירת גליל הבצק כלפי מטה. הברישו במברשת רטובה במים
- השנייה- חתכו טבעות מכל גליל והניחו את העוגיות על התבנית המרופדת
- אופים כ- 25 דקות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit