חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הכל על עוגת פאונד Pound Cake או עוגת ארבע רבעים

עוגת פאונד קייק או עוגת 4 רבעים מהי ומה הסוד שלה ||| איפה תמצאו גרסה כזו או אחרת של העוגה הפשוטה כל כך להכנה ||| באיזו תבנית נוהגים להכין עוגת פאונד ||| מה ההבדל בין עוגת פאונד לעוגת שיש ||| 4 למרץ הוא יום עוגת הפאונד #National Pound Cake Day# ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

עוגת פאונד מזוגגת (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מהי עוגת פאונד

עוגת פאונד היא עוגה מסורתית שבה 4 מרכיבי העוגה שוקלים כל אחד פאונד או ליברה (450 גרם) אבל הבסיס המסורתי של העוגה כבר מזמן קיבל טוויסט ושדרוגים בשלל מטבחים ברחבי תבל. יש הנוהגים לאפות העוגה בתבנית בונדט Bundt מעוגלת ויש בתבנית אינגליש-קייק מוארכת.

ככל הנראה עוגת פאונד נהגו לאפות בצפון אירופה כבר בתחילת המאה ה-18 אבל מתכון ראשון מופיע בספר הבישול האמריקני הראשון American Cookery, שיצא לאור בשנת 1796.

וריאציה מוקדמת בעוגה זו החליפה חלק מהקמח בקמח תירס העשוי מתירס מיובש, שנקרא אז ארוחה הודית. מתכון לעוגת פאונד הודית פורסם לראשונה בשנת 1828 על ידי אליזה לסלי ומאוחר יותר נכלל בספר הארוחות ההודי שיצא לאור בלונדון בשנת 1846, כאשר אנשים באירלנד חיפשו חלופות לקמח חיטה יקר.

עוגת פאונד ברחבי העולם

קיימים שינויים רבים בעוגת הפאונד המסורתית, כאשר למדינות ואזורים מסוימים יש סגנונות ייחודיים. אלה יכולים לכלול תוספת של חומרי טעם (כגון תמצית וניל או תמצית שקדים) או פירות יבשים (כגון דומדמניות או חמוציות מיובשות), כמו גם שינויים במתכון המקורי לשינוי המאפיינים של עוגת הפאונד שנוצרה. לדוגמא, ניתן לשלב סודה לשתיה או אבקת אפייה כדי לגרום לתפיחה במהלך האפייה, וכתוצאה מכך עוגת פאונד פחות צפופה. שמן צמחי מוחלף לעיתים בחלק מהחמאה או כולה, שנועדה לייצר עוגות לחות יותר. עוגת פאונד עם שמנת היא גרסה פופולרית בארצות הברית, הכוללת החלפה של שמנת חמוצה בחלק מהחמאה, שנועדה גם לייצר עוגת לחות עם טעם מודגש יותר.

  • סגנון דרום ארה"ב: עוגת לירה אמריקאית מסורתית תכלול קילו אחד של קמח, חמאה, ביצים וסוכר. מתכון זה די פופולרי במטבח של דרום ארצות הברית.
  • סגנון צרפתי: בצרפת עוגת הפאונד ידועה בשם quatre-quarts כלומר ארבעה רבעים. ישנם משקלים שווים בכל אחד מארבעת הרבעים. במסורת, העוגה הפופולרית של חבל בריטני הצרפתי, כשמה כן היא, משתמשת באותה כמות של ארבעת המרכיבים, אך ללא תוספת פרי מכל סוג שהוא. עם זאת, החלקים הקריביים בעולם המדברים צרפתית מוסיפים באופן מסורתי רום למרכיבים בערב חג המולד או אפילו בננות מרוסקות לקבלת לחות נוספת. בחלק מהמקרים הצרפתים היו טורפים רק חלבוני ביצה במקום ביצים שלמות כדי להבהיר את הבלילה. גרסאות אחרות כוללות הוספת שוקולד או מיץ לימון לטעם.
  • סגנון מקסיקני: במקסיקו, עוגת הפאונד נקראת panqué. המתכון הבסיסי של פנקה מקסיקני דומה למתכון האמריקני המסורתי. הגרסאות הנפוצות ביותר הן panqué con nueces (פנקה עם אגוזי מלך) ו- panqué con pasas (פנקה עם צימוקים).
  • סגנון קולומביאני וונצואלי: כאן העוגה נקראת פונקהponqué . פונקו הוא בעצם עוגה ספוגה יין עם ציפוי שמנת או סוכר, והיא פופולארית מאוד בימי הולדת, חתונות וחגיגות חברתיות אחרות.
  • סגנון גרמני: Osterlamm גרמני מסורתי אשר עשוי לעתים קרובות מ- Eischwerteig mit Fett. המונח הגרמני Rührkuchen (עוגת בלילה מעורבת) מתייחס לכל סוג של עוגה בה מכינים בלילה על ידי ערבוב קמח, חמאה, ביצים, סוכר ולעתים קרובות חלב. הרעיון של ארבעת המרכיבים הראשונים בעלי הפרופורציות השוות אינו נפוץ, אך עם זאת, סגנון זה של בלילת העוגה מהווה בסיס למתכון פופולרי לעוגות רבות. בתוספת פשוטה של ​​אגוזים, קקאו, פירות יבשים ואלכוהול, ושימוש בצורות ובגדלים שונים של קופסאות, מכינים מגוון רחב של עוגות גרמניות מסורתיות. לדוגמא, בצק זה או וריאציה שלו משמשים לעיתים קרובות להכנת עוגות בתבנית עגולה כמו עוגת תפוזים Orangenkuchen, עוגת אגוזים Nusskuchen, עוגת שיש Marmorkuchen  ועוד.
עוגת פאונד (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: עוגת פאונד

מצרכים (תבנית אינגליש קייק)

  • 1 כוס חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר (ועוד לשימון התבנית)
  • 2 כוסות קמח (ועוד לריפוד התבנית)
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים XL
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח

אופן הכנה

  1. לחמם התנור ל- 180 מעלות
  2. שמנו בחמאה וצפו במעט קמח את התבנית
  3. במיקסר במהירות גבוהה מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית
  4. מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה ומקציפים היטב לאחר כל ביצה
  5. מוסיפים תמצית וניל ומלח וממשיכים לערבב
  6. מורידים המהירות לנמוכה ומוסיפים קמח בהדרגה ומערבבים רק עד לאיחוד (אין לערבב יתר על המידה)
  7. יוצקים התערובת לתבנית המצופה
  8. אופים כשעה עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי (אם למעלה זהוב חום והעוגה עדיין לא מוכנה, הכינו אוהל עם רדיד אלומיניום לסיום האפייה)
  9. צננו בתבנית 15 דקות
  10. הפכו על רשת לסיום ההתקררות וההגשה

מתכון: עוגת פאונד של דטרויט Detroit Poundcake

מצרכים (תבנית קפיצית 26)

  • 340 גרם חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר (ועוד לשימון התבנית)
  • 385 גרם קמח (ועוד לדיפון התבנית)
  • 225 גרם גבינת 5%
  • 680 גרם סוכר
  • 6 ביצים XL, בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח

לזיגוג

  • 2 כפות גבינת 5%
  • 1 כף חמאה לא מלוחה רכה
  • 1 כף אבקת סוכר
  • מעט מיץ לימון, לפי הטעם

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. משמנים ומקמחים תבנית בונדט Bundt קוטר 26 או תבנית קוגלהוף
  3. הכנת העוגה: מערבבים בקערה גדולה את החמאה הרכה, גבינה וסוכר. בעזרת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה 3-4 דקות עד לקבלת קרם
  4. בקערה גדולה ונפרדת, מקציפים ביצים כ-5 דקות עד לקבלת צבע בהיר ומרקם אוורירי (ככל שהביצים רכות יותר, העוגה רכה יותר)
  5. מוסיפים את תמציות הביצים הטרופות, הווניל והלימון לתערובת החמאה והגבינה ומקציפים במהירות נמוכה עד לאיחוד ומגרדים את דפנות הקערה
  6. בקערה גדולה נפרדת מוסיפים קמח עוגה, קורנפלקס, אבקת אפייה ומלח ומערבבים לשילוב
  7. במיקסר במהירות נמוכה, מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים
  8. הגבירו את המהירות לגבוהה והקציפו כ-5 דקות עד שהיא תפוחה
  9. מעבירים לתבנית המוכנה
  10. אופים במשך 45-60 דקות עד קבלת גוון חום זהוב וקיסם יוצא נקי (הערה: אל תפתחו את דלת התנור לפני שחלפו 20 דקות, מכיוון שירידת הטמפרטורה עלולה לשטח את העוגה)
  11. בזמן שהעוגה נאפית, הכינו את הזיגוג: בסיר קטן על להבה נמוכה, שלבו גבינה, חמאה ואבקת סוכר והקציפו לתערובת חלקה
  12. מביאים הבלילה לרתיחה
  13. מסירים מהאש, ומוסיפים מיץ לימון לפי הטעם וכדי להתאים את הסמיכות (הציפוי צריך להיות דליל מספיק כדי לטפטף אותו, אך עדיין שומר על גוף כלשהו)
  14. עם סיום האפייה, מוציאים מהתנור ומפרידים מיד העוגה על צלחת או מגש הגשה
  15. יוצקים את הזיגוג מלמעלה (פעולה זו כשהעוגה חמה עוזרת לזיגוג לתפוס היטב)

הגשה

מגישים את העוגה כשהיא חמה לצד כדור גלידה או בטמפרטורת החדר. לאחסון יש לעטוף בניילון ולהכניס למקרר למשך שבוע או להקפיא למספר חודשים.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *