עוגיות מגולגלות או כפי שאנחנו אוהבים לקרוא להן – כרוכיות היו להיט אצלנו כבר כאן ||| על הקשר בין כרוכיות, שטרודל והמחשב שלכם כתבנו גם כאן ||| מתכון טבעוני לעוגיות הכל כך פופולאריות שלרוב מכילות ביצים או חלב והפעם נטולות המצרכים הלא טבעוניים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 3 כוסות קמח
- 3כוסות קמח מלא
- 20 גרם אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית תמצית רוּם
- 1 כף גרידת קליפת תפוז או לימון
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים (או מים)
למלית
- 250 גרם מחית תמרים
- ¼ כוס מיץ תפוזים
- 2 כפות מים
- 1 כף גרידת קליפת תפוז
- ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
- ¼ כפית קִנָּמוֹן
- ¼ כפית ציפורן טחון
לפיזור
- ½ כוס אבקת סוכר
שלבי הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק. הערה: אם יש צורך, אפשר להוסיף מעט קמח
- הכנת המלית: בסיר קטן מבשלים בלהבה בינונית, את מחית התמרים עם מיץ התפוזים והמים ומערבבים היטב
- מוסיפים את שאר מצרכי המלית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מחלקים את הבצק ל- 3-4 חלקים שווים
- מרדדים חלק בצק על משטח עבודה מקומח
- מורחים על עלה הבצק את החלק היחסי של המלית
- מגלגלים את הבצק לקבלת גלילת שטרודל
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- מניחים בתבנית המרופדת את גלילי השטרודל ברווח זה מזה
- חורצים את גלילי הבצק בסכין משוננת ברווחים של 2 ס"מ
- אופים במשך 25-30 דקות. הערה: אם רוצים לקבל כרוכיות במרקם פריך יותר, אופים עוד 5-10 דקות במצב טורבו
- מוציאים מהתנור ומפזרים על המאפה החם אבקת סוכר
- מצננים ורק אז חותכים לפרוסות של עוגיות
- אחסון: שומרים בצנצנת סגורה הרמטית או כלי אחסון סגור היטב אחר. העוגיות יישמרו היטב גם שבועיים ואפילו שלושה שבועות (אם לא יחוסלו הרבה לפני כן)
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…