מנה קלה להכנה וצמחונית שכל אחד ואחת יאהבו ||| מכיוון שהטעמים משתפרים לאחר יום או יומיים, זו מנה מושלמת להכין מבעוד מועד ||| מנה טעימה ומזינה המשלבת את טעמי האדמה של הסלק עם טעמי תפוחי האדמה ||| ניתן ליהנות מפריטטה סלק ותפוחי אדמה כארוחת בוקר דשנה, בראנץ', או אפילו ארוחת ערב קלה ||| מתכון רב תכליתי וניתן להתאים אותו כך שיכלול מרכיבים נוספים ואחרים כמו תרד, פִּלְפֵּל או נקניקיות לתוספת גיוון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 ק"ג תפוח-אדמה
- 6 ביצים L טרופות קלות
- 1 ק"ג סלק
- קורט מלח
- קורט פִּלְפֵּל שחור
- חופן עירית ופֶּטְרוֹזִילְיָה, קצוצים (או כל תערובת של עשבי תיבול טריים שאוהבים)
לאפייה
שלבי הכנה
- קולפים ופורסים את הסלק ותפוחי האדמה על מנדולינה (או פורסים לפרוסות דקות בסכין)
- מחממים תנור ל- 190 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בשמן זית
- מפזרים את פרוסות הסלק ותפוחי האדמה בשכבה אחידה על פני התבנית
- מפזרים מלח ופלפל עפ"י הטעם
- אופים במשך כ-30 דקות עד שהסלק ותפוחי האדמה רכים
- מערבבים פנימה את הביצים ואת רוב עשבי התיבול (שמרו כמות קטנה לקישוט). הערה: השתמשו במזלג כדי לוודא שבלילת הביצים מגיעה לכל חלק בתבנית
- מנמיכים חום התנור ל- 175 מעלות
- אופים במשך כ- 20 דקות, או עד שהביצים מוכנות
- מקשטים בשארית עשבי התיבול
- מגישים חם או בטמפרטורת חדר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…