חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות פיסטוק קרביש חלבי Halab Karabij كرابيج حلب

מאפה מתוק שמקורו בחלב Aleppo והיה נפוץ מאד גם בקרב יהודי לבנון ||| סוג של מעמול עשיר במילוי תערובת פיסטוק פריכה ובטעם מי ורדים ותפוזים ||| מאפה נפוץ בעיקר באירועים מיוחדים ובחגים כמו עיד אל-פיטר וגם בחתונות בקרב הקהילה היהודית בלבנון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות פיסטוק קרביש חלבי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (25 יחידות)

למאפה

  • 350 גרם סולת
  • 40 גרם קמח רגיל
  • 40 גרם סוכר
  • ¼ כפית שמרים
  • 150 גרם חמאה לא מלוחה, רכה
  • 3 כפות מי פריחת הדרים
  • 3 כפות מי ורדים

למילוי

  • 175 גרם פיסטוקים טחונים בינוני דק
  • 50 גרם סוכר
  • ½ כף מי ורדים
  • ½ כף מי פריחת הדרים

להגשה

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הסולת, קמח, סוכר ושמרים לאיחוד
  2. מוסיפים את החמאה הרכה ובקצות האצבעות מעבדים אותה פנימה עד להטמעה מלאה בבצק
  3. מוסיפים את מי פריחת ההדרים ומי ורדים ולשים את הבצק עד שהמאפה חלק ואלסטי
  4. מכסים את הקערה בבד לח ומניחים את הבצק למשך 1.5 שעות במקום קריר
  5. מערבבים בקערת מיקסר את הפיסטוקים הטחונים והסוכר
  6. מוסיפים את מי ורדים ומי פריחת הדרים ומערבבים היטב
  7. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  8. קורצים חתיכה קטנה של בצק ולשים אותה לכדור בגודל אגוז מלך
  9. מניחים את הבצק בכף היד ומשטחים אותו באצבעות כך שנקבל כיס של בצק דק אבל לא עד כדי כך שייקרע כשמקפלים אותו על המילוי
  10. מניחים כפית אחת של מלית באמצע כיס הבצק כשמשאירים את הקצוות נקיים
  11. מתחילים לצבוט את קצוות המאפה מקצה אחד לשני כדי לסגור אותו על המלית
  12. מעצבים בזהירות את המאפה הממולא לגליל של כ- 8 ס"מ אורך ובגובה 2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
  13. ממשיכים עם שלבים 8-12 לקבלת כ-25 יחידות קרביש חלב
  14. אופים את העוגיות בתנור במשך 12-15 דקות או עד להזהבה
  15. מצננים לטמפרטורת חדר ומגישים עם נטף Natef ناتيف שזה סוג של מקצפת מרנג

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *