מאפה מתוק שמקורו בחלב Aleppo והיה נפוץ מאד גם בקרב יהודי לבנון ||| סוג של מעמול עשיר במילוי תערובת פיסטוק פריכה ובטעם מי ורדים ותפוזים ||| מאפה נפוץ בעיקר באירועים מיוחדים ובחגים כמו עיד אל-פיטר וגם בחתונות בקרב הקהילה היהודית בלבנון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (25 יחידות)
למאפה
- 350 גרם סולת
- 40 גרם קמח רגיל
- 40 גרם סוכר
- ¼ כפית שמרים
- 150 גרם חמאה לא מלוחה, רכה
- 3 כפות מי פריחת הדרים
- 3 כפות מי ורדים
למילוי
- 175 גרם פיסטוקים טחונים בינוני דק
- 50 גרם סוכר
- ½ כף מי ורדים
- ½ כף מי פריחת הדרים
להגשה
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הסולת, קמח, סוכר ושמרים לאיחוד
- מוסיפים את החמאה הרכה ובקצות האצבעות מעבדים אותה פנימה עד להטמעה מלאה בבצק
- מוסיפים את מי פריחת ההדרים ומי ורדים ולשים את הבצק עד שהמאפה חלק ואלסטי
- מכסים את הקערה בבד לח ומניחים את הבצק למשך 1.5 שעות במקום קריר
- מערבבים בקערת מיקסר את הפיסטוקים הטחונים והסוכר
- מוסיפים את מי ורדים ומי פריחת הדרים ומערבבים היטב
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- קורצים חתיכה קטנה של בצק ולשים אותה לכדור בגודל אגוז מלך
- מניחים את הבצק בכף היד ומשטחים אותו באצבעות כך שנקבל כיס של בצק דק אבל לא עד כדי כך שייקרע כשמקפלים אותו על המילוי
- מניחים כפית אחת של מלית באמצע כיס הבצק כשמשאירים את הקצוות נקיים
- מתחילים לצבוט את קצוות המאפה מקצה אחד לשני כדי לסגור אותו על המלית
- מעצבים בזהירות את המאפה הממולא לגליל של כ- 8 ס"מ אורך ובגובה 2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
- ממשיכים עם שלבים 8-12 לקבלת כ-25 יחידות קרביש חלב
- אופים את העוגיות בתנור במשך 12-15 דקות או עד להזהבה
- מצננים לטמפרטורת חדר ומגישים עם נטף Natef ناتيف שזה סוג של מקצפת מרנג
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון