מרק ורדים מוגש כמשקה או כקינוח עם חלב, שמנת או גלידת וניל יחד עם עוגיות שקדים קטנות ||| נהוג לאכול מרק ורדים לארוחת הבוקר בשבדיה ||| הוורדים להכנת המרק הם לב הפרח לאחר שעלי הכותרת של הוורדים נשרו ||| ורדים עשירים בוויטמין C ונקטפים לאחר הכפור הראשון של הסתיו, כשהם בשלים ואדומים, ואז מיובשים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
אופן הכנה
- משרים את הוורדים בסיר מים לכמה שעות
- לאחר מכן מרתיחים את המים עם הוורדים במשך 20-30 דקות עד שהופכים רכים
- מרסקים את פרחי וורדים הרכים במיקסר
- מעבירים דרך מסננת לתוך המים הרתוחים
- מוסיפים את קמח תפוחי אדמה לתוך מעט מים קרים
- מקציפים במיקסר לקבלת פירה דליל
- מוסיפים את הפירה והסוכר למי הוורדים ומערבבים לאחידות
- טועמים ומתקנים תיבול עם סוכר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Njut av maten