מאפה מתוק שהיכה שורש בצפון אמריקה אבל מקורו בשבדיה ||| מאפה שהוא עמוד תווך בהפסקת הפיקה Fika – הפסקת עשר וגם פייב אוקלוק השבדי בו שותים קפה ואוכלים עוגייה, לרוב קנלבולה ||| נקראים גם Kanelsnäcka וגם Kanelsnurra ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (25 יחידות)
לבצק
למילוי
לזיגוג
- 1 ביצים XL
- 2 כפות מים
- אבקת סוכר
אופן הכנה
- בקערה מפוררים את השמרים ומערבבים פנימה 4-5 כפות חלב וממתינים שיהיו בועות בחלב
- בקערה גדולה במיקרוגל ממיסים את החמאה
- יוצקים לקערת החמאה את החלב שמרים
- מוסיפים את שאר המצרכים ולשים את הבצק במיקסר בצק 10-15 דקות
- נותנים לבצק לתפוח כשהוא מכוסה בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות
- מרדדים את הבצק כך שיהיה עלה בעובי של כ-3 מ"מ ורוחב 30 ס"מ
- הכנת המילוי: מורחים על הבצק את החמאה בטמפרטורת החדר
- בקערה יבשה, יוצרים תערובת של סוכר וקינמון
- מפזרים את תערובת הקינמון-סוכר על הבצק
- מגלגלים את דף הבצק לאורכו לקבלת רולדה
- חותכים את הרולדה לכ-25 פרוסות
- מניחים את פרוסות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפיה, כך שהקצה החתוך יהיה כלפי מעלה
- מכסים במגבת לחה
- מתפיחים בצד במשך כ- 60 דקות או עד שפרוסות הבצק מכפילות את נפחן
- הכנת הזיגוג: בקערה קטנה טורפים יחד את הביצה והמים
- מברישים את הבלילה בזהירות על פרוסות הבצק
- מפזרים מעל הכל אבקת סוכר
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- אופים במשך 5-6 דקות
- מניחים להתקרר על רשת
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Njut av maten