חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: שושני קינמון שבדים Kanelbulle

מאפה מתוק שהיכה שורש בצפון אמריקה אבל מקורו בשבדיה ||| מאפה שהוא עמוד תווך בהפסקת הפיקה Fika – הפסקת עשר וגם פייב אוקלוק השבדי בו שותים קפה ואוכלים עוגייה, לרוב קנלבולה ||| נקראים גם Kanelsnäcka  וגם Kanelsnurra ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

שושני קינמון Kanelbulle (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מצרכים (25 יחידות)

לבצק

למילוי

לזיגוג

אופן הכנה

  1. בקערה מפוררים את השמרים ומערבבים פנימה 4-5 כפות חלב וממתינים שיהיו בועות בחלב
  2. בקערה גדולה במיקרוגל ממיסים את החמאה
  3. יוצקים לקערת החמאה את החלב שמרים
  4. מוסיפים את שאר המצרכים ולשים את הבצק במיקסר בצק 10-15 דקות
  5. נותנים לבצק לתפוח כשהוא מכוסה בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות
  6. מרדדים את הבצק כך שיהיה עלה בעובי של כ-3 מ"מ ורוחב 30 ס"מ
  7. הכנת המילוי: מורחים על הבצק את החמאה בטמפרטורת החדר
  8. בקערה יבשה, יוצרים תערובת של סוכר וקינמון
  9. מפזרים את תערובת הקינמון-סוכר על הבצק
  10. מגלגלים את דף הבצק לאורכו לקבלת רולדה
  11. חותכים את הרולדה לכ-25 פרוסות
  12. מניחים את פרוסות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפיה, כך שהקצה החתוך יהיה כלפי מעלה
  13. מכסים במגבת לחה
  14. מתפיחים בצד במשך כ- 60 דקות או עד שפרוסות הבצק מכפילות את נפחן
  15. הכנת הזיגוג: בקערה קטנה טורפים יחד את הביצה והמים
  16. מברישים את הבלילה בזהירות על פרוסות הבצק
  17. מפזרים מעל הכל אבקת סוכר
  18. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  19. אופים במשך 5-6 דקות
  20. מניחים להתקרר על רשת

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Njut av maten

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *