לזניה צמחונית, דלת שומן ופופולרית בקרב צעירים ומבוגרים ||| מתכון נהדר לנמנעים מגלוטן שאוהבים גבינות וטעמים איכותיים ||| שילוב ים תיכוני מנצח של חצילים, עגבניות, מוצרלה ופרמז'ן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 מנות)
- 6 חצילים בינוניים
- מלח
- 8 עגבניות בשלות מאוד
- שמן זית
- 250 גרם גבינת מוצרלה
- 40 גרם גבינת פרמז'ן
- 2 ענפי ריחן (בזיליקום)
אופן הכנה
- שוטפים את החצילים וחותכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- מניחים על תבנית אפייה ומפזרים הרבה מלח, למשך 1/2 שעה לניקוז נוזלים
- במחבת עם שמן זית צורבים מעט את העגבניות
- חותכים את המוצרלה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- שוטפים את המלח מהחצילים ומשחימים את החצילים במחבת עם שמן זית
- מרפדים תבנית חסינת אש בפרוסות חצילים ומפזרים שכבת פרמז'ן
- מכסים בשכבה של חציל ומוצרלה, ראגו עגבניות ובזיליקום
- מסיימים עם שכבת ראגו עגבניות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים במשך כ- 30 דקות
- מצננים ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
תגובה אחת
גם אני אוהב טעמים איכותיים