חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק עגבניות Tomato Soup

מרק עגבניות הוא כמו חיבוק בקערה – פשוט, מנחם, ותמיד עושה טוב בלב ||| זה מרק שיש בו משהו נוסטלגי, רך, כמעט ילדותי, אבל עם עומק שאפשר להעריך גם בגיל מבוגר ||| הטעם החמצמץ-מתקתק של העגבניות, לפעמים עם רמז של בזיליקום או נגיעת שום, מתערבב עם מרקם חלק או גס, תלוי מי הכין ||| זה מרק שמבקש לידו פרוסת לחם טרי, או טוסט עם גבינה נמסה, כדי לטבול ולטעום עוד ||| הצבע האדום הבוהק שלו מחייה את העיניים עוד לפני שטועמים, והוא תמיד נראה כאילו הוא מחמם גם את הנשמה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק עגבניות (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (6 מנות)

להגשה

  • חופן עירית קצוצה
  • שמנת

שלבי הכנה

  1. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל, שום, סלרי ותימין 4 דקות, עד שהירקות מגירים מיצים
  2. מוסיפים לסיר את העגבניות והבזיליקום ומאדים 3 דקות נוספות
  3. מוסיפים את ציר הירקות (או מים) והתבלינים ומביאים לרתיחה
  4. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-½ שעה, למיצוי הטעמים
  5. בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט טוחנים את המרק לקבלת מרקם חלק. הערה: אם לא קלפתם את העגבניות מראש, מומלץ לסנן את המרק
  6. ממשיכים לבשל את הסיר מכוסה כ-15 דקות נוספות על להבה נמוכה אבל יש להיזהר לא לחרוך את תחתית הסיר
  7. מוסיפים את האורז ומבשלים 15 דקות נוספות, או עד שהאורז מתנפח ומסמיך את המרק
  8. טועמים ומתקנים תיבול
  9. מגישים עם עירית קצוצה מעל וכף שמנת במרכז המרק

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *