מרק עגבניות הוא כמו חיבוק בקערה – פשוט, מנחם, ותמיד עושה טוב בלב ||| זה מרק שיש בו משהו נוסטלגי, רך, כמעט ילדותי, אבל עם עומק שאפשר להעריך גם בגיל מבוגר ||| הטעם החמצמץ-מתקתק של העגבניות, לפעמים עם רמז של בזיליקום או נגיעת שום, מתערבב עם מרקם חלק או גס, תלוי מי הכין ||| זה מרק שמבקש לידו פרוסת לחם טרי, או טוסט עם גבינה נמסה, כדי לטבול ולטעום עוד ||| הצבע האדום הבוהק שלו מחייה את העיניים עוד לפני שטועמים, והוא תמיד נראה כאילו הוא מחמם גם את הנשמה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצל קצוצים
- 4 שיני שום פרוסות
- 2 גבעולי סלרי (כַּרְפַּס) קצוצים
- 2 גבעולי תימין – העלים בלבד
- 12 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
- 6 עלי רֵיחָן (בזיליקום)
- 2 ליטר ציר-ירקות או מים
- מלח
- פִּלְפֵּל לבן
- 1 כף סוכר
- קמצוץ פִּלְפֵּל צ'ילי יבש גרוס
- 100 גרם אורז
להגשה
- חופן עירית קצוצה
- שמנת
שלבי הכנה
- בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל, שום, סלרי ותימין 4 דקות, עד שהירקות מגירים מיצים
- מוסיפים לסיר את העגבניות והבזיליקום ומאדים 3 דקות נוספות
- מוסיפים את ציר הירקות (או מים) והתבלינים ומביאים לרתיחה
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-½ שעה, למיצוי הטעמים
- בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט טוחנים את המרק לקבלת מרקם חלק. הערה: אם לא קלפתם את העגבניות מראש, מומלץ לסנן את המרק
- ממשיכים לבשל את הסיר מכוסה כ-15 דקות נוספות על להבה נמוכה אבל יש להיזהר לא לחרוך את תחתית הסיר
- מוסיפים את האורז ומבשלים 15 דקות נוספות, או עד שהאורז מתנפח ומסמיך את המרק
- טועמים ומתקנים תיבול
- מגישים עם עירית קצוצה מעל וכף שמנת במרכז המרק
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…