חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: בְּרִיּוֹשׁ חגיגי Brioche

כתבנו בעבר מספר מתכונים של בריוש – לחמניה אוורירית שמושפעת מהמטבח הצרפתי והאיטלקי ||| סיפרנו על בריוש סיציליאני  Brioche con il tuppo ||| גם בריוש טבעוני עם צימוקים תוכלו למצוא אצלנו ||| ואפילו בריוש עם קרם שקדים ופירות יבשים ||| הפעם משהו קצת אחר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בריוש וחלה מבצק סיציליני (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים

להברשה

אופן הכנה

  1. מכניסים את כל מצרכי הבצק, פרט לחמאה, למיקסר עם וו לישה
  2. לשים במשך 15 דקות עד שנוצר בצק חזק וגמיש
  3. מוסיפים את החמאה ולשים 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק חלק ומבריק
  4. מחלקים את הבצק לכדורים ומניחים בצד בטמפרטורת החדר לחצי שעה
  5. משטחים את כדורי הבצק ומכניסים למקרר עד שהם מתקררים לחלוטין
  6. מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר, וכשהבצק קר מאוד מעצבים כל כדור בצק לצורת הבריוש שרוצים – מוארך, עגול, עם כיפה וכיד הדמיון
  7. לאחר עיצוב הבריוש מתפיחים שוב בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח במשך 1-2 שעות. תלוי בטמפרטורת החדר
  8. מברישים את הבריוש בביצה הטרופה ומפזרים מעל שומשום או מגוון גרעינים שאוהבים
  9. מחממים תנור ל- 160 מעלות ואופים במשך 17-18 דקות, עד קבלת גוון חום זהבהב
  10. מוציאים את הבריוש מהתנור ומברישים בחמאה המומסת ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *