כתבנו בעבר מספר מתכונים של בריוש – לחמניה אוורירית שמושפעת מהמטבח הצרפתי והאיטלקי ||| סיפרנו על בריוש סיציליאני Brioche con il tuppo ||| גם בריוש טבעוני עם צימוקים תוכלו למצוא אצלנו ||| ואפילו בריוש עם קרם שקדים ופירות יבשים ||| הפעם משהו קצת אחר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1/2 ק"ג קמח
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית מלח
- 25 גרם שמרים יבשים
- 250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס חלב קר מאוד
- 5 ביצים L קרות מאוד
להברשה
אופן הכנה
- מכניסים את כל מצרכי הבצק, פרט לחמאה, למיקסר עם וו לישה
- לשים במשך 15 דקות עד שנוצר בצק חזק וגמיש
- מוסיפים את החמאה ולשים 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק חלק ומבריק
- מחלקים את הבצק לכדורים ומניחים בצד בטמפרטורת החדר לחצי שעה
- משטחים את כדורי הבצק ומכניסים למקרר עד שהם מתקררים לחלוטין
- מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר, וכשהבצק קר מאוד מעצבים כל כדור בצק לצורת הבריוש שרוצים – מוארך, עגול, עם כיפה וכיד הדמיון
- לאחר עיצוב הבריוש מתפיחים שוב בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח במשך 1-2 שעות. תלוי בטמפרטורת החדר
- מברישים את הבריוש בביצה הטרופה ומפזרים מעל שומשום או מגוון גרעינים שאוהבים
- מחממים תנור ל- 160 מעלות ואופים במשך 17-18 דקות, עד קבלת גוון חום זהבהב
- מוציאים את הבריוש מהתנור ומברישים בחמאה המומסת ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite