תבואות והמתכונאית אריקה לוי מציעים עוגיות שקדים לפסח וגם לשאר ימות השנה ||| עוגיות שהן אחד מסמלי העיר סיינה Siena שבטוסקנה איטליה ||| קמח השקדים של תבואות הוא קמח שקדים טבעי, כשר לפסח שמכיל אך ורק שקד קלוף טחון, ללא כל תוספות או חומרים מלאכותיים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 250 גרם קמח שקדים תבואות
- 2 חלבוני ביצים
- קורט מלח
- 1 כוס סוכר
- 1/2 חצי כפית תמצית וניל או 10 גרם סוכר וניל
- גרידה מלימון אחד או תפוז
- 1/4 כוס סוכר לתבנית
- 100 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה
- בקערה לערבב קמח שקדים וגרידת לימון
- בקערה נפרדת להקציף חלבונים וקורט מלח כ-2 דקות, עד שנוצר קצף רך
- בהדרגה, להוסיף 1 כוס סוכר ולהקציף 4 – 5 דקות, עד ליצירת קצף יציב וגמיש אבל לא נוקשה
- להוסיף את תמצית הווניל ולערבב בעדינות
- להוסיף את הקצפת שנוצרה לקמח השקדים ולקפל בעדינות, עד שמתקבלת בלילה סמיכה
- לקרר במקרר 3 שעות (המלצה: עדיף להשאיר כל הלילה)
- לחמם תנור ל-170 מעלות
- לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה, ולפזר מעליו 1/4 כוס סוכר
- בעזרת כף, להניח בתבנית תלוליות מהבלילה במרחק של כ-4 ס"מ אחת מהשנייה ולשטח מעט
- לפזר על כל תלולית מעט אבקת סוכר
- לאפות בתנור שחיממנו במשך כ-17 דקות עד קבלת מרקם רך מעט במרכז וקריספי מבחוץ – יש להוציא את העוגיות כשהן מעט רכות (הן יתקשו בזמן שיצטננו לגמרי)
- טיפ: אם רוצים להגיע למרקם פריך לגמרי, יש לאפות כ-20 דקות אבל לשמור שלא ישחימו יותר מדי
- להוציא מהתנור ולפדר באבקת סוכר
- לצנן לפחות שעה לפני ההגשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון וחג כשר ושמח Buon Appetito