חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות שקדים איטלקיות Ricciarelli

תבואות והמתכונאית אריקה לוי מציעים עוגיות שקדים לפסח וגם לשאר ימות השנה ||| עוגיות שהן אחד מסמלי העיר סיינה Siena שבטוסקנה איטליה ||| קמח השקדים של תבואות הוא קמח שקדים טבעי, כשר לפסח שמכיל אך ורק שקד קלוף טחון, ללא כל תוספות או חומרים מלאכותיים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות מקמח שקדים Ricciarelli (צילום PIXABAY)

מצרכים

קמח שקד קלוף של תבואות (צילום אייל גרניט)

אופן הכנה

  1. בקערה לערבב קמח שקדים וגרידת לימון
  2. בקערה נפרדת להקציף חלבונים וקורט מלח כ-2 דקות, עד שנוצר קצף רך
  3. בהדרגה, להוסיף 1 כוס סוכר ולהקציף 4 – 5 דקות, עד ליצירת קצף יציב וגמיש אבל לא נוקשה
  4. להוסיף את תמצית הווניל ולערבב בעדינות
  5. להוסיף את הקצפת שנוצרה לקמח השקדים ולקפל בעדינות, עד שמתקבלת בלילה סמיכה
  6. לקרר במקרר 3 שעות (המלצה: עדיף להשאיר כל הלילה)
  7. לחמם תנור ל-170 מעלות
  8. לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה, ולפזר מעליו 1/4 כוס סוכר
  9. בעזרת כף, להניח בתבנית תלוליות מהבלילה במרחק של כ-4 ס"מ אחת מהשנייה ולשטח מעט
  10. לפזר על כל תלולית מעט אבקת סוכר
  11. לאפות בתנור שחיממנו במשך כ-17 דקות עד קבלת מרקם רך מעט במרכז וקריספי מבחוץ – יש להוציא את העוגיות כשהן מעט רכות (הן יתקשו בזמן שיצטננו לגמרי)
  12. טיפ: אם רוצים להגיע למרקם פריך לגמרי, יש לאפות כ-20 דקות אבל לשמור שלא ישחימו יותר מדי
  13. להוציא מהתנור ולפדר באבקת סוכר
  14. לצנן לפחות שעה לפני ההגשה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון וחג כשר ושמח  Buon Appetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *