כיכר לחם בעלת טעם ייחודי ומשלב בין המתיקות הטבעית של החמוציות לניחוח הארומטי של התימין ||| לחם שמתאים להגשה בארוחות חגיגיות, כנשנוש לצד גבינות או אפילו כבסיס לכריכים מיוחדים ||| הבצק המקדים או Poolish הוא שיטה מהמטבח האירופי, שמכינים מראש על מנת להעשיר את הטעמים ואת מרקם הלחם ||| הכנת הפוליש 12 שעות מראש מאפשרת לעמילנים בקמח להתפרק לסוכרים פשוטים, מה שמשפר את טעמו של הלחם ||| חשוב ללוש את הבצק היטב כדי לפתח את רשת הגלוטן, שתשמור על מבנה הלחם ותעניק לו אווריריות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (כיכר לחם במשקל 700 גרם)
לבצק מקדים או פוליש Poolish
לבצק
- 250 גרם קמח לחם או קמח פשוט
- 120 מ"ל מים
- 1 כפית מלח
- 5 גרם שמרים טריים
- 1 כף גדושה סוכר
- עלים מ-2 גבעולי תימין
- 85 גרם חמוציות
שלבי הכנה
- הכנת הפוליש (או סטרטר) 12 שעות לפני אפיית הלחם: מערבלים מְעַרְבֵּל (מיקסר) במהירות נמוכה את השמרים עם המים והקמח 6 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק שנפרד מדפנות המיקסר (הבצק אמור להיות קצת גמיש אך קשה
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, ומכסים בניילון נצמד ומשאירים ללילה במקרר
- הכנת הלחם: לשים את מצרכי הבצק, למעט החמוציות, בקערת מיקסר במשך 6 דקות
- מוסיפים לתערובת הבצק את הפוליש ששמרנו במקרר ואת החמוציות ולשים יחד 3 דקות נוספות
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים אותו מעט בידיים
- מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת ומכסים בניילון נצמד
- מניחים לבצק לתפוח במשך 20 דקות
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח ויוצרים כיכר
- מעבירים את כיכר הבצק לתבנית אפייה מקומחת ומכסים במגבת לחה או ניילון נצמד
- מניחים במקום חמים כשעה או עד שהכיכר מכפילה את נפחה
- ½ שעה לפני האפייה מחממים תנור ל-250 מעלות
- מקמחים את פני כיכר הבצק שבתבנית וחורצים כמה חריצים בכיכר בעזרת סכין חד
- מכניסים לתנור. מתיזים מעט מים על דפנות התנור, כדי ליצור אדים בתוך התנור
- מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים 40-35 דקות, עד לקבלת גוון זהוב-שחום
- הופכים את הלחם ונוקשים בתחתיתו, הצליל אמור להיות חלול. אם הצליל כבוי או אטום, מחזירים את הלחם לתנור למספר דקות נוספות
הגשה
מניחים ללחם להתקרר לחלוטין לפני הפריסה כי לחם שנפרס כשהוא חם עלול להתקבל בצקי והוא יתייבש מהר. מומלץ פרוסות דקות עם חמאה מלוחה או גבינה 5% או לצד מרק עשיר או תבשיל חם וכמובן ככריך עם גבינת עיזים ומעט דבש
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…