חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: נוקידס טריפוליטאי Nokides או Nukides

ניוקי היא מנה איטלקית שמוכרת יותר כגנוצ'י אבל יש דומות לה בסלובקיה או במזרח התיכון ||| הפעם הניוקי של יהודי טריפולי שנקרא נוקידס ||| מנה שהיא מנהג ערב יום כיפור וארוחה מפסקת כי היא מנה מזינה מאד ||| נוקידס הם מעין פסטה בעבודת יד, המעוצבת כמו כדור קטן מאוד מגולגל בין האצבעות, ומוגשת עם רוטב עגבניות טעים ובשרני, מועשר בבשר עגל או עוף או בגרסה צמחונית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך….

נוקידס טריפוליטאי Nokides (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

לבצק

לעבודה

לרוטב

לבישול

  • 4 נתחי עוף או בשר בקר או ללא לצמחונים
  • 6 כוסות מים לבישול

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את כל מצרכי הבצק ולשים היטב בידיים עד לקבלת בצק אחיד
  2. על משטח מקומח לוקחים את הבצק ומרדדים אותו
  3. יוצרים מהבצק גלילים ארוכים ודקים, בערך בעובי של עיפרון
  4. קורעים בעזרת האצבעות חתיכות קטנות של בצק, בערך בגודל של שוקולד צ'יפס
  5. מקמחים עם הסולת, מגש נקי
  6. חוצים כל פיסת בצק קלות עם קצה האצבע, כאילו חורצים אותה, ואז מניחים אותה על המגש עם הסולת, ברווחים קטנים אבל לא נוגעים אחד בשני. הערה: קחו בחשבון שהנוקידס חייבים להיות ממש זעירים כי הם יתרחבו תוך כדי הבישול, והתוצאה הסופית עדיין חייבת להיות מאוד קטנה ועדינה. ככל שהנוקידס קטנים יותר, כך הטבח.ית יזכו לתשבחות ויחשבו כמומחי נוקידס
  7. מניחים לנוקידס להתייבש כשעה
  8. הכנת הרוטב: מחממים בסיר 4-5 ליטר את השמן ומוסיפים אליו פפריקה ומעט מים
  9. מוסיפים את רסק העגבניות, את העגבניות ומלח ומערבבים היטב
  10. מוסיפים מים לחצי גובה הסיר ומביאים לרתיחה
  11. מוסיפים את הבצק ואם צריך, עוד מים ומבשלים על להבה בינונית עד שנוקידס צפים
  12. לגרסה הבשרית: מוסיפים את נתחי הבשר שבחרנו, ומבשלים על להבה בינונית 90 דקות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *