כל מה שצריך לדעת על מנת להמיר מתכון מתבנית אחת לאחרת או מארה"ב למחוזותינו ||| המרת מעלות פרנהייט לצלסיוס, ק"ג לאונקיה ועוד ||| מהי תבנית גדולה ומהי תבנית אינגליש קייק קטנה ||| תחליפים למצרכים שיתאימו לטבעונים, צמחונים, נמנעים מלקטוז ועוד ||| כל הפרטים והנתונים החשובים בהמשך…
המרת מעלות פרנהייט F לצלזיוס C:
חום נמוך מאוד: 220 מעלות F פרנהייט = 105 מעלות C צלסיוס ||| 250 מעלות F פרנהייט = 120 מעלות C צלסיוס ||| 275 מעלות F פרנהייט = 135 מעלות C צלסיוס
חום נמוך: 300 מעלות F פרנהייט = 150 מעלות C צלסיוס ||| 325 מעלות F פרנהייט = 160 מעלות C צלסיוס
חום בינוני: 350 מעלות F פרנהייט = 175 מעלות C צלסיוס ||| 360 מעלות F פרנהייט = 180 מעלות Cצלסיוס ||| 380 מעלות F פרנהייט = 190 מעלות C צלסיוס
חום גבוה: 400 מעלות F פרנהייט = 205 מעלות C צלסיוס ||| 425 מעלות F פרנהייט = 220 מעלות C צלסיוס ||| 450מעלות F פרנהייט = 230 מעלות C צלסיוס
חום גבוה מאד: 480 מעלות F פרנהייט = 250 מעלות C צלסיוס
המרת משקלים
1 ק"ג = 1000 גרם = 2.2 פאונד / Lb / ליברה = 35 אונקיות Oz
1 פאונד = 450 גרם
1 אונקיה = 28 גרם
המרת תבניות
3 כללי זהב בהמרת מתכון מתבנית אחת לאחרת:
- הגודל כן קובע! זמן האפיה תלוי בגודל התבנית וגובה הבצק. אפיית תבנית גדולה יותר תדרוש זמן האפיה ארוך יותר.
- במידה שעברתם לתבנית יותר גדולה, יש לאפות בחום נמוך יותר מהחום שנקוב במקור. הימנעות מכך תגרום לכך שהעוגה תראה שחומה ואפויה מבחוץ אבל היא תהיה לא אפויה מבפנים.
- בתבנית סיליקון זמן האפייה יהיה ארוך יותר מזמן האפיה המוכר בתבנית מתכת רגילה.
גודל תבנית
תבנית אינגליש קייק: גודל 31X10 ס"מ. עומק התכולה 5 ס"מ
תבנית אינגליש קייק קצרה: גודל 23X10 ס"מ. עומק התכולה 5 ס"מ
תבנית מרובעת בינונית / קטנה: גודל 31X22 ס"מ. עומק 5 ס"מ
תבנית מרובעת בינונית / גדולה: גודל 32X25 ס"מ. עומק 6 ס"מ
תבנית תנור אפייה מרובעת: גודל 40X32 ס"מ. עומק 5 ס"מ
המרת מאפינס לתבנית מלבנית או עגולה
- 12 יחידות מאפינס בקוטר 8 ס"מ = תבנית עגולה 22 ס"מ
- 12 מאפינס בקוטר 7 ס"מ = תבנית אינגליש קייק רגילה
- 8 יחידות מאפינס בקוטר 8 ס"מ = תבנית אינגליש קייק רגילה
- 8 יחידות מאפינס בקוטר 7 ס"מ = תבנית אינגליש קייק קצרה
- 6 יחידות מאפינס בקוטר 8 ס"מ = תבנית אינגליש קייק קצרה
המרת אינגליש קייק למאפינס או תבנית אחרת
- 1 תבנית אינגליש קייק = תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ = 6-8 מאפינס
- 2 תבניות אינגליש קייק = תבנית מרובעת 22X31 ס"מ = תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ובעומק 5 ס"מ
- 3 תבניות אינגליש קייק = תבנית מרובעת 25X32 ס"מ = תבנית עגולה בקוטר 26 ובעומק 9 ס”מ = תבנית קוגלהוף 24-26 ס"מ
- 4 תבניות אינגליש קייק = 2 תבניות מרובעות 22X31 ס"מ = 2 תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ = תבנית מרובעת 40X32 = תבנית עגולה 28 ס"מ ובעומק 10 ס"מ
- תבנית עגולה 24 ס"מ ובעומק 6 = תבנית עגולה 28 ס"מ ועומק 4 ס”מ
- תבנית מאפינס שקעים: קוטר שקע 7 ס”מ, עומק שקע 3.5 ס"מ. נפח 1/3 כוס
הכללים להגדלת גודל המאפה
יש לכם מתכון שהמצרכים להכנתו מאפה עגול בקוטר 22 ס"מ: הגדלה בכל 1 ס"מ קוטר יש להוסיף 10% מכמויות המצרכים. כלומר, להגדלה לתבנית בקוטר 24 ס"מ יש להוסיף 20% לכמויות, להגדלה לקוטר תבנית של 26 ס"מ יש להוסיף 40% בכמויות המצרכים ולהגדלה לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ יש להוסיף 60% מהכמות של המצרכים להכנת המאפה.
כמויות מצרכים לפי סדר א-ב
- אבקת סוכר: 1 כפית = 3 גרם ||| 1 כף = 8 כף ||| 1 שקית = 100 גרם ||| 1 כוס = 120 גרם
- אגוזים קצוצים: 1 כף = 6 גרם ||| 1 כוס = 100 גרם
- אגוזים טחונים דק: 1 כוס = 85 גרם
- אינסטנט פודינג: 1 כף = 10 גרם ||| 1 שקית = 80 גרם
- אורז ארוך: 1 כוס = 200 גרם
- אורז קצר: 1 כוס = 220 גרם
- דבש: 1 כפית = 7 גרם ||| 1 כף = 20 גרם ||| 1 כוס = 330 גרם
- חלב: 1 כף = 15 מ"ל ||| 1 כוס = 240 מ"ל
- חלב מרוכז ממותק: 1 פחית = 400 גרם (או 398 גרם)
- חמאה: 1 כף = 15 גרם ||| 1 כוס = 240 גרם |||Butter stick = 113 גרם
- חמאת בוטנים: 1 כוס = 250 גרם
- טחינה גולמית: 1 כוס = 240 גרם
- מים או מיץ (לימון / תפוזים): 1 כף = 15 מ"ל ||| 1 כוס מים = 240 מ"ל
- מלח: 1 כפית = 6 גרם ||| 1 כף = 20 גרם ||| 1 כוס = 250 גרם
- ממרח חלבה: 1 כוס = 400 גרם
- ממרח תמרים: 1 כוס = 300 גרם
- סודה לשתייה: 1 כפית = 5 גרם
- סוכר לבן: 1 כפית = 4 גרם ||| 1 כף = 12 גרם ||| 1 כוס = 200 גרם
- סוכר חום או סוכר דמררה: 1 כפית = 5 גרם ||| 1 כף = 15 גרם ||| 1 כוס = 240 גרם
- סולת: 1 כף = 10 גרם ||| 1 כוס = 200 גרם
- סילאן: 1 כף = 20 גרם ||| 1 כוס = 340 גרם
- סירופ מייפל (אמיתי): 1 כוס = 240 גרם
- סירופ תירס או גלוקוזה: 1 כף = 20 גרם ||| 1 כוס = 360 גרם1
- פירורי לחם: 1 כוס = 125 גרם
- פירורי עוגיות (פתי בר): 1 כוס = 110 גרם
- פירות יער קפואים: 1 כוס = 125 גרם
- פירות יבשים קצוצים: 1 כוס = 150 גרם
- פרג טחון: 1 כוס = 100 גרם
- קוקוס (שבבים): 1 כוס = 100 גרם
- קורנפלור (קמח תירס): 1 כף = 10 גרם ||| 1 כוס = 140 גרם
- קינמון טחון: 1 כפית = 5 גרם ||| 1 כף = 10 גרם
- קמח לבן: 1 כף = 10 גרם ||| 1 כוס = 140 גרם
- קמח מלא: 1 כף = 8 גרם ||| 1 כוס 125 גרם
- קקאו: 1 כף = 10 גרם ||| 1 כוס = 140 גרם
- קרם קוקוס או חלב קוקוס: 1 פחית = 400 גרם
- ריבה: 1 כוס = 330 גרם
- ריבת חלב: 1 כוס = 400 גרם
- שבולת שועל: 1 כוס = 100 גרם
- שוקולד נוטלה (ממרח): 1 כוס = 280 גרם
- שוקולד צ'יפס: 1 כוס = 200 גרם
- שמן צמחי: 1 כוס = 200 גרם
- שקדים: 1 כף = 6 גרם ||| 1 כוס = 100 גרם
- שקדים טחונים דק: 1 כוס = 85 גרם
- שמרים יבשים: 1 כפית = 4 גרם ||| 1 כף = 10 גרם ||| שקית / קובייה שמרית = 50 גרם
- שמרים טריים: 1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים
תחליפים לטבעונים וצמחונים
- חמאה: 100 גרם חמאה מומסת = 75 גרם שמן קוקוס = 75 גרם שמן זית
- חלב: 100 מ"ל חלב 3% = 100מ"ל חלב סויה או חלב אורז או חלב שקדים. תחליף לעוגות בחושות: 100 מ"ל חלב = 100 מ"ל מים או מיץ תפוזים
- שמנת מתוקה: 1 כוס = 250 מ"ל שמנת מתוקה = 250 מ"ל שמנת מתוקה צמחית או קרם קוקוס
- שמנת מתוקה מוקצפת: 250 גרם שמנת מתוקה מוקצפת = 250 מ"ל החלק השומני של קרם קוקוס. יש לקרר את הקרם קוקוס ואז המרכיב השומני נפרד מהמרכיב הנוזלי. משתמשים להקצפה רק בחלק השומני
- שמנת חמוצה: 200 גרם שמנת חמוצה 15% שומן (= 1 גביעה שמנת רגילה) = 200 גרם קרם קוקוס עם תוספת 4-5 טיפות מיץ לימון סחוט
- יוגורט: 200 גרם יוגורט 3% (= 1 גביע יוגורט) = 200 מ"ל חלב סויה או חלב אורז או חלב שקדים עם תוספת של 4-5 טיפות מיץ לימון סחוט
כמויות למצרכים אחרים
- 1 כוס = 16 כפות = 48 כפיות = 240 מ"ל
- 3/4 כוס = 180 מ"ל
- 2/3 כוס = 160 מ"ל
- 1/2 כוס = 120 מ"ל
- 1/3 כוס = 80 מ"ל
- 1/4 כוס = 60 מ"ל
- 1 כף = 15 מ"ל
- 1 כפית = 5 מ"ל
משקל ביצים
- ביצה M (מדיום) = 53-62 גרם
- ביצה L (לארג') = 63-72 גרם
- ביצה XL (אקסרה לארג') = מעל 73 גרם
- חלבון של ביצה M = 25-30 גרם
- חלבון של ביצה L = 30-35 גרם
- חלבון של ביצה XL = 40-45גרם
בהצלחה