המרת מידה, משקל ועוד באפייה

כל מה שצריך לדעת על מנת להמיר מתכון מתבנית אחת לאחרת או מארה"ב למחוזותינו ||| המרת מעלות פרנהייט לצלסיוס, ק"ג לאונקיה ועוד ||| מהי תבנית גדולה ומהי תבנית אינגליש קייק קטנה ||| תחליפים למצרכים שיתאימו לטבעונים, צמחונים, נמנעים מלקטוז ועוד ||| כל הפרטים והנתונים החשובים בהמשך…

מידות ומשקלות באפייה (צילום Pixabay)

המרת מעלות פרנהייט F לצלזיוס C:

חום נמוך מאוד: 220 מעלות F פרנהייט = 105 מעלות C צלסיוס ||| 250 מעלות F פרנהייט = 120 מעלות C צלסיוס ||| 275 מעלות F פרנהייט = 135 מעלות C צלסיוס

חום נמוך: 300 מעלות F פרנהייט = 150 מעלות C צלסיוס ||| 325 מעלות F פרנהייט = 160 מעלות C צלסיוס

חום בינוני: 350 מעלות F פרנהייט = 175 מעלות C צלסיוס ||| 360 מעלות F פרנהייט = 180 מעלות Cצלסיוס ||| 380 מעלות F פרנהייט = 190 מעלות C צלסיוס

חום גבוה: 400 מעלות F פרנהייט = 205 מעלות C צלסיוס ||| 425 מעלות F פרנהייט = 220 מעלות C צלסיוס ||| 450מעלות F פרנהייט = 230 מעלות C צלסיוס

חום גבוה מאד: 480 מעלות F פרנהייט = 250 מעלות C צלסיוס

המרת משקלים

1 ק"ג = 1000 גרם = 2.2 פאונד / Lb / ליברה = 35 אונקיות Oz

1 פאונד = 450 גרם

1 אונקיה = 28 גרם

המרת תבניות

3 כללי זהב בהמרת מתכון מתבנית אחת לאחרת:

  1. הגודל כן קובע! זמן האפיה תלוי בגודל התבנית וגובה הבצק. אפיית תבנית גדולה יותר תדרוש זמן האפיה ארוך יותר.
  2. במידה שעברתם לתבנית יותר גדולה, יש לאפות בחום נמוך יותר מהחום שנקוב במקור. הימנעות מכך תגרום לכך שהעוגה תראה שחומה ואפויה מבחוץ אבל היא תהיה לא אפויה מבפנים.
  3. בתבנית סיליקון זמן האפייה יהיה ארוך יותר מזמן האפיה המוכר בתבנית מתכת רגילה.
תבנית קסטן או פולמן (צילום אתר אמזון)

גודל תבנית

תבנית אינגליש קייק: גודל 31X10 ס"מ. עומק התכולה 5 ס"מ

 
- פרסומת -

 

תבנית אינגליש קייק קצרה: גודל 23X10 ס"מ. עומק התכולה 5 ס"מ

תבנית מרובעת בינונית / קטנה: גודל 31X22 ס"מ. עומק 5 ס"מ

תבנית מרובעת בינונית / גדולה: גודל 32X25 ס"מ. עומק 6 ס"מ

תבנית תנור אפייה מרובעת: גודל 40X32 ס"מ. עומק 5 ס"מ

המרת מאפינס לתבנית מלבנית או עגולה

  • 12 יחידות מאפינס בקוטר 8 ס"מ = תבנית עגולה 22 ס"מ
  • 12 מאפינס בקוטר 7 ס"מ = תבנית אינגליש קייק רגילה
  • 8 יחידות מאפינס בקוטר 8 ס"מ = תבנית אינגליש קייק רגילה
  • 8 יחידות מאפינס בקוטר 7 ס"מ = תבנית אינגליש קייק קצרה
  • 6 יחידות מאפינס בקוטר 8 ס"מ = תבנית אינגליש קייק קצרה

המרת אינגליש קייק למאפינס או תבנית אחרת

  • 1 תבנית אינגליש קייק = תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ = 6-8 מאפינס
  • 2 תבניות אינגליש קייק = תבנית מרובעת 22X31 ס"מ = תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ובעומק 5 ס"מ
  • 3 תבניות אינגליש קייק = תבנית מרובעת 25X32 ס"מ = תבנית עגולה בקוטר 26 ובעומק 9 ס”מ = תבנית קוגלהוף 24-26 ס"מ
  • 4 תבניות אינגליש קייק = 2 תבניות מרובעות 22X31 ס"מ = 2 תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ = תבנית מרובעת 40X32 = תבנית עגולה 28 ס"מ ובעומק 10 ס"מ
  • תבנית עגולה 24 ס"מ ובעומק 6 = תבנית עגולה 28 ס"מ ועומק 4 ס”מ
  • תבנית מאפינס שקעים: קוטר שקע 7 ס”מ, עומק שקע 3.5 ס"מ. נפח 1/3 כוס

הכללים להגדלת גודל המאפה

יש לכם מתכון שהמצרכים להכנתו מאפה עגול בקוטר 22 ס"מ: הגדלה בכל 1 ס"מ קוטר יש להוסיף 10% מכמויות המצרכים. כלומר, להגדלה לתבנית בקוטר 24 ס"מ יש להוסיף 20% לכמויות, להגדלה לקוטר תבנית של 26 ס"מ יש להוסיף 40% בכמויות המצרכים ולהגדלה לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ יש להוסיף 60% מהכמות של המצרכים להכנת המאפה.

כמות חלב בכוס (צילום Pixabay)

כמויות מצרכים לפי סדר א-ב

קוביות סוכר לבן (צילום Pixabay)

תחליפים לטבעונים וצמחונים

  • חמאה: 100 גרם חמאה מומסת = 75 גרם שמן קוקוס = 75 גרם שמן זית
  • חלב: 100 מ"ל חלב 3% = 100מ"ל חלב סויה או חלב אורז או חלב שקדים. תחליף לעוגות בחושות: 100 מ"ל חלב =  100 מ"ל מים או מיץ תפוזים
  • שמנת מתוקה: 1 כוס = 250 מ"ל שמנת מתוקה = 250 מ"ל שמנת מתוקה צמחית או קרם קוקוס
  • שמנת מתוקה מוקצפת: 250 גרם שמנת מתוקה מוקצפת = 250 מ"ל החלק השומני של קרם קוקוס. יש לקרר את הקרם קוקוס ואז המרכיב השומני נפרד מהמרכיב הנוזלי. משתמשים להקצפה רק בחלק השומני
  • שמנת חמוצה: 200 גרם שמנת חמוצה 15% שומן (= 1 גביעה שמנת רגילה) = 200 גרם קרם קוקוס עם תוספת 4-5 טיפות מיץ לימון סחוט
  • ייוגורט: 200 גרם יוגורט 3% (= 1 גביע יוגורט) = 200 מ"ל חלב סויה או חלב אורז או חלב שקדים עם תוספת של 4-5 טיפות מיץ לימון סחוט

כמויות למצרכים אחרים

  • 1 כוס = 16 כפות = 48 כפיות = 240 מ"ל
  • 3/4 כוס = 180 מ"ל
  • 2/3 כוס = 160 מ"ל
  • 1/2 כוס = 120 מ"ל
  • 1/3 כוס = 80 מ"ל
  • 1/4 כוס = 60 מ"ל
  • 1 כף = 15 מ"ל
  • 1 כפית = 5 מ"ל
ביצים רכות (צילום פיקסביי Pixabay )

משקל ביצים

  • ביצה M = 53-62 גרם
  • ביצה L = 63-72 גרם
  • ביצה XL = מעל 73 גרם
  • חלבון של ביצה M = 25-30 גרם
  • חלבון של ביצה L = 30-35 גרם
  • חלבון של ביצה XL = 40-45גרם

בהצלחה

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: