חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פורל עם סומק בתנור

דג פורל או ברמונדי או דג מים מתוקים אחר שאוהבים בתיבול מהמטבח הפרסי ||| זילוף נדיב של סומאק וטפטוף מיצי תפוזים ריחניים מכסים דג שלם ||| חשוב לדעת שעם הזמן הסומאק מאבד את הניחוח והטעם עלול להפוך למר ותפל |||  המפתח לצליית הדגים בהצלחה הוא ספיגת הלחות העודפת לפני הצלייה ||| להגיש לצד אורז פרסי או צ'יפס בתנור וסלט פשוט ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

נתחי פילה דג בסומק וירקות (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

להגשה

  • עלי נענע טריים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 210 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  2. השתמשו במגבות נייר כדי לטפוח בעדינות ולספוג את הלחות של הדגים כך שיהיו יבשים היטב מבפנים ומבחוץ, והניחו את הדגים על התבנית המרופדת
  3. סחטו את המיץ מחצי תפוז ומחצי ליים לקערה קטנה
  4. פרסו את המחצית השנייה של התפוז ושל הליים לפרוסות דקות לשעת ההגשה
  5. בקערה קטנה אחרת, שלבו את הסומאק והכורכום
  6. מזלפים את הדג עם שמן הזית מבפנים ומבחוץ
  7. פתחו ופרסו את הדג ופזרו את הפלפל והמלח באופן שווה
  8. סדרו את הדגים בשכבה אחת בתבנית והזליפו את מיץ ההדרים
  9. פזרו את תערובת הסומאק לכיסוי מרבית בשר הדגים (לא את הראש והזנב אם השארתם אותם לצלייה בתנור)
  10. צולים את הדג כ- 10 דקות עד שהוא אפוי היטב בכל חלקיו

הגשה

מקשטים בפרוסות התפוז והליים, עלי נענע הטרייה, ומגישים.

בתיאבון نوش جان

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *