דג פורל או ברמונדי או דג מים מתוקים אחר שאוהבים בתיבול מהמטבח הפרסי ||| זילוף נדיב של סומאק וטפטוף מיצי תפוזים ריחניים מכסים דג שלם ||| חשוב לדעת שעם הזמן הסומאק מאבד את הניחוח והטעם עלול להפוך למר ותפל ||| המפתח לצליית הדגים בהצלחה הוא ספיגת הלחות העודפת לפני הצלייה ||| להגיש לצד אורז פרסי או צ'יפס בתנור וסלט פשוט ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 2 דגי פורל או ברמונדי גדולים שלמים (כ- 1.5 ק"ג דגים)
- 1 תפוז בינוני
- 1 ליים בינוני
- 1 כף סומאק
- ¼ כפית כורכום
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 1 כפית מלח
להגשה
- עלי נענע טריים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 210 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- השתמשו במגבות נייר כדי לטפוח בעדינות ולספוג את הלחות של הדגים כך שיהיו יבשים היטב מבפנים ומבחוץ, והניחו את הדגים על התבנית המרופדת
- סחטו את המיץ מחצי תפוז ומחצי ליים לקערה קטנה
- פרסו את המחצית השנייה של התפוז ושל הליים לפרוסות דקות לשעת ההגשה
- בקערה קטנה אחרת, שלבו את הסומאק והכורכום
- מזלפים את הדג עם שמן הזית מבפנים ומבחוץ
- פתחו ופרסו את הדג ופזרו את הפלפל והמלח באופן שווה
- סדרו את הדגים בשכבה אחת בתבנית והזליפו את מיץ ההדרים
- פזרו את תערובת הסומאק לכיסוי מרבית בשר הדגים (לא את הראש והזנב אם השארתם אותם לצלייה בתנור)
- צולים את הדג כ- 10 דקות עד שהוא אפוי היטב בכל חלקיו
הגשה
מקשטים בפרוסות התפוז והליים, עלי נענע הטרייה, ומגישים.
בתיאבון نوش جان