סלט דג ברמונדי ישראלי קר סטייל סביצ'ה ||| שילוב עולמי של דג אסייתי, טעמים ים תיכוניים וסגנון דרום אמריקאי ||| מנה שניתן להגיש כמנה ראשונה וגם כמנה עיקרית קלילה ||| מנה קלה להכנה עם שלל עשבי תיבול ים תיכוניים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 4-6 נתחי פילה ברמונדי ישראלי (מעל 1 ק"ג)
- 1 צרור כוסברה קצוץ
- ¼ כוס נענע טרייה קצוצה
- 2 כפות עירית קצוצה
- 1-2 שיני שום
- מלח
- פלפל שחור טחון טרי
- ½ כפית זרעי כמון, קלויים וטחונים קלות
- ¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
- ¼ כוס שמן זית
- 1 פלפל אדום גדול, חתוך לקוביות 1/2 ס"מ
- ¼ כוס זיתים ללא חרצנים
אופן הכנה
- מרתיח סיר עם מים בגובה 2-3 ס"מ
- נבשל בסיר את נתחי הדג במשך 5-7 דקות, עד שהפילה מתפרק בקלות לנתחים גדולים לבנים כאשר תוחבים מזלג
- מסירים מהלהבה ומעבירים למסננת להפרדה מהמים
- מניחים להתקרר ואז מסירים הבשר דגים המבושל מהעור ודואגים שלא תשתרבב עצם לנתחי הדגים
- מעבירים נתחי הדג לקערה גדולה ומוסיפים חצי מהכמות של הכוסברה, נענע, ועירית
- מערבבים את השום עם קורט מלח במטחנת מזון קטנה או מכתש ועלי לקבלת פסטו שום
- מוסיפים לשום את הכמון ושמן הזית ומרסקים לקבלת מחית אחידה
- מתקנים תיבול לפי הטעם במלח ופלפל
- מערבבים בקערה את הדגים עם הפסטו שום שהכנו
- מוסיפים את מיץ הלימון, קוביות הפלפל, והזיתים ומערבבים קלות
- טועמים ומתקנים תיבול בשמן זית, מלח ופלפל שחור
- מוסיפים את המיץ לימון ושאר הכוסברה, נענע ועירית ומערבבים קלות
הגשה
מומלץ להכין מראש ולהגיש קר. הסלט יחזיק מספר שעות במקרר.
בתיאבון