חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פסטה של זית-אגוז

מנת פסטה בסיסית ועשירה בטעמים ים תיכוניים ||| אפשר לשדרג עם עשבי תיבול שאוהבים כמו אורגנו, שמיר או בזיליקום ||| לאוהבי הבולגרית אפשר להשתמש בגבינה מלוחה בולגרית, פטה או צפתית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פסטה זיתים ואגוזים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

אופן הכנה

  1. הביאו לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים
  2. כשהמים רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה
  3. שמרו 1 כוס מי פסטה ואז סננו
  4. בזמן בישול הפסטה, בסיר בעל תחתית עבה, מערבבים יחד את שמן הזית, אגוזי המלך והזיתים על להבה בינונית ובשלו תוך ערבוב לעיתים קרובות 3-5 דקות עד שאגוזי המלך נעשים קלויים
  5. מכבים את הלהבה ומגרדים דק את שן השום לתוך הסיר
  6. מתבלים ב- 1.5 כפית מלח ומעט פלפל שחור טחון ומערבבים לשילוב
  7. מוסיפים את הפסטה ו- 1/4 כוס מי הפסטה לתערובת האגוזים
  8. מבשלים על להבה בינונית-נמוכה תוך ערבוב ומוסיפים את שאר מי הפסטה לפי הצורך, עד שהפסטה מצופה היטב בתערובת האגוזים
  9. מסירים מהלהבה ומערבבים פנימה מחצית מגרידת הלימון וכל מיץ הלימון
  10. מתקנים תיבול לפי הטעם במלח ופלפל ועוד גרידת לימון

שדרוג: גרידת גבינת פרמז'ן מעל בעת ההגשה

בתיאבון Buon Appetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *