מנת פסטה בסיסית ועשירה בטעמים ים תיכוניים ||| אפשר לשדרג עם עשבי תיבול שאוהבים כמו אורגנו, שמיר או בזיליקום ||| לאוהבי הבולגרית אפשר להשתמש בגבינה מלוחה בולגרית, פטה או צפתית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- מלח
- פלפל שחור
- 500 גרם פסטה קצרה (אורצ'יטה Orecchiette, קוואטלי Cavatelli או פוסילי Fusilli)
- ½ כוס שמן זית
- 2 כוסות אגוזי מלך קצוצים
- 1.25 כוסות זיתים ירוקים, מגולענים וקרועים
- 1 שן שום קטנה, קלופה
- 1 לימון – מיץ (כ -3 כפות) וגרידת הקליפה
אופן הכנה
- הביאו לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים
- כשהמים רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה
- שמרו 1 כוס מי פסטה ואז סננו
- בזמן בישול הפסטה, בסיר בעל תחתית עבה, מערבבים יחד את שמן הזית, אגוזי המלך והזיתים על להבה בינונית ובשלו תוך ערבוב לעיתים קרובות 3-5 דקות עד שאגוזי המלך נעשים קלויים
- מכבים את הלהבה ומגרדים דק את שן השום לתוך הסיר
- מתבלים ב- 1.5 כפית מלח ומעט פלפל שחור טחון ומערבבים לשילוב
- מוסיפים את הפסטה ו- 1/4 כוס מי הפסטה לתערובת האגוזים
- מבשלים על להבה בינונית-נמוכה תוך ערבוב ומוסיפים את שאר מי הפסטה לפי הצורך, עד שהפסטה מצופה היטב בתערובת האגוזים
- מסירים מהלהבה ומערבבים פנימה מחצית מגרידת הלימון וכל מיץ הלימון
- מתקנים תיבול לפי הטעם במלח ופלפל ועוד גרידת לימון
שדרוג: גרידת גבינת פרמז'ן מעל בעת ההגשה
בתיאבון Buon Appetito