טארט קראנצ'י פריך עם כל פרי קיץ בשל שיש ||| יש להתאים את הסוכר והקורנפלור בהתאם למידת המתיקות והעסיסיות של הפירות שלכם ||| קרום מתקרמל כשהוא נאפה, הופך מבריק ופריך מספיק כדי להתנפץ כשנוגסים ||| קינוח קל ונטול התעסקות שנראה כמו הרבה יותר עבודה ממה שהוא באמת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
- 2 כפות סוכר דמררה, ועוד לפי הצורך
- 2-5 כפות סוכר
- 2-5 כפות קורנפלור
- קורט מלח
- 4 כוסות פירות קיץ (אפרסק, נקטרינה, משמש, שזיף, ריבס, תפוח-עץ ושילוב ביניהם)
- 1 כף מיץ לימון או חומץ עדין, כגון חומץ אורז או חומץ בלסמי
- 1 כף דבש, ועוד לפי הצורך
- 1 כף תמצית וניל
- קמח למשטח העבודה
- 400 גרם בצק עלים מופשר אך עדיין קר מאוד
להגשה
- קצפת, קרם פרש או גלידה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 210 מעלות
- מרפדים תבנית עם נייר אפייה
- מפזרים 2 כפות סוכר דמררה במלבן משוער בגודל 25X32 ס"מ במרכז נייר האפייה
- בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד סוכר, קורנפלור ומלח
- מוסיפים הפירות, מיץ לימון, דבש ווניל ומערבבים היטב בעזרת מרית גומי או כף גדולה באופן שמוודאים שהפרי מצופה בתערובת הקורנפלור
- מניחים בצד
- על משטח מקומח קלות, גלגלו את בצק העלים הקר ליצירת מלבן בגודל 25X32 ס"מ
- הערה: יש לעבוד במהירות, כי הבצק עלים נעשה דביק כשהוא מתחמם
- העבירו את הבצק לתבנית שהכנתם והניחו אותו על גבי הסוכר דמררה
- בעזרת סכין חדה, סמנו קלות גבול 2 ס"מ בשולי בצק העלים, והקפידו שלא לחתוך את המאפה לאורך כל הבימון
- בעזרת מזלג, דוקרים את הבצק בכל רחבי המשטח במרווחים של 2-3 ס"מ
- ערבבו שוב את קערת הפירות כדי להמיס כל דבש שעלול להתגבש
- מסדרים את תערובת הפירות בשכבה אחידה על הבצק עלים בתוך הגבולות שסימנו
- יוצקים את המיצים מהקערה מעל הכל
- מפזרים מעל החלק העליון של הטארט, כולל גבולות הפירות והמאפה, עם עוד סוכר דמררה
- אופים 30-40 דקות עד שהמאפה תפוח וזהוב עמוק והפרי רך
- מעבירים את התבנית לצינון על השיש במשך 15 דקות לפחות לפני ההגשה (או עד 4 שעות)
- טיפ: אם הפרי נראה יבש כאשר הטארט יוצא מהתנור, תוכלו להבריש אותו במעט יותר דבש כשהוא עדיין חם
הגשה
מגישים לצד קצפת, קרם פרש או כדור גלידה
בתיאבון