מתכון: טארט פירות קיץ מקורמל

טארט קראנצ'י פריך עם כל פרי קיץ בשל שיש ||| יש להתאים את הסוכר והקורנפלור בהתאם למידת המתיקות והעסיסיות של הפירות שלכם ||| קרום מתקרמל כשהוא נאפה, הופך מבריק ופריך מספיק כדי להתנפץ כשנוגסים ||| קינוח קל ונטול התעסקות שנראה כמו הרבה יותר עבודה ממה שהוא באמת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טארט פירות קיץ (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (8 מנות)

להגשה

  • קצפת, קרם פרש או גלידה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 210 מעלות
  2. מרפדים תבנית עם נייר אפייה
  3. מפזרים 2 כפות סוכר דמררה במלבן משוער בגודל 25X32 ס"מ במרכז נייר האפייה
  4. בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד סוכר, קורנפלור ומלח
  5. מוסיפים הפירות, מיץ לימון, דבש ווניל ומערבבים היטב בעזרת מרית גומי או כף גדולה באופן שמוודאים שהפרי מצופה בתערובת הקורנפלור
  6. מניחים בצד
  7. על משטח מקומח קלות, גלגלו את בצק העלים הקר ליצירת מלבן בגודל 25X32 ס"מ
  8. הערה: יש לעבוד במהירות, כי הבצק עלים נעשה דביק כשהוא מתחמם
  9. העבירו את הבצק לתבנית שהכנתם והניחו אותו על גבי הסוכר דמררה
  10. בעזרת סכין חדה, סמנו קלות גבול 2 ס"מ בשולי בצק העלים, והקפידו שלא לחתוך את המאפה לאורך כל הבימון
  11. בעזרת מזלג, דוקרים את הבצק בכל רחבי המשטח במרווחים של 2-3 ס"מ
  12. ערבבו שוב את קערת הפירות כדי להמיס כל דבש שעלול להתגבש
  13. מסדרים את תערובת הפירות בשכבה אחידה על הבצק עלים בתוך הגבולות שסימנו
  14. יוצקים את המיצים מהקערה מעל הכל
  15. מפזרים מעל החלק העליון של הטארט, כולל גבולות הפירות והמאפה, עם עוד סוכר דמררה
  16. אופים 30-40 דקות עד שהמאפה תפוח וזהוב עמוק והפרי רך
  17. מעבירים את התבנית לצינון על השיש במשך 15 דקות לפחות לפני ההגשה (או עד 4 שעות)
  18. טיפ: אם הפרי נראה יבש כאשר הטארט יוצא מהתנור, תוכלו להבריש אותו במעט יותר דבש כשהוא עדיין חם

הגשה

מגישים לצד קצפת, קרם פרש או כדור גלידה

בתיאבון

כתיבת תגובה