תפוחי העץ הטובים ביותר לאפיה או בישול וגם מתכון

בעולם יש מאות סוגי תפוחי עץ אבל רק מעטים טובים לאפיה או בישול ||| מקינטוש זה לא מחשב אלה זן תפוחי עץ ||| מה זה פנדודי תפוחים Apple Pandowdy וגם מתכון ||| כל הפרטים ועוד מתכונים בהמשך…

זני תפוחי העץ

סלט תפוחים ורימונים – הצעת הגשה (צילום גיא מישלי)

כולנו מכירים כמה זני תפוח עץ ולכל אחד יש את הזנים האהובים אליו יותר ואת אלה שאוהבים פחות. יש תפוחים מתוקים ויש חמוצים, יש אדומים ויש ירוקים, יש בעלי מרקם קמחי ויש קשים "כמו אבן" ועוד. הפעם נתרכז בשימושים השונים במטבח. לכל סוג בישול או אפיה יש זנים אחרים שמומלצים לשימוש.

פנדודי תפוחים (צילום יח"צ חו"ל)

איזה תפוחים טובים לפאי תפוחים Apple Pie

על מנת לקבל עוגת תפוחים עסיסית ומזמינה, נצטרך תערובת של מה שאפשר לכנות זני תפוחים נוקשים ומוצקים. כל תפוחי האפייה צריכים להיות יציבים כך שתסרסו העיגה תקבלו פרוסה יפה ולא פרוסה שתתמוטט ותהפוך לעיסה עם בצק.

שילוב של זנים וקשים ומתוקים יעניק לעוגת התפוחים שלכם את הטעם הטוב ביותר. בחר כמות מתאימה מהזנים שיש בנמצא ותכינו כך את פאי התפוחים הטוב ביותר בתוך זמן קצר. עשרת זני התפוחים המוצקים הללו הם התפוחים האהובים עלינו לפאי תפוחים.

גרני סמית Granny Smith: תפוח עץ גדול, ירוק, עסיסי וחמצמץ. שמו בה משם הגב' סמית או יותר נכון סבתא סמית היא Granny Smith מחווה חקלאית ע"י סידני, אוסטרליה. מספרים שבשנת 1867 היא זרקה זרעי תפוח לערמת זבל וצמחו ממנו עצים מזן חדש שנקרא על שמה.

גולדן דלישס Golden Delicious: תפוח בצבע צהוב בהיר עם נקודות חומות קטנות וקרוב לרד דלישס. פופולרי בשימוש לסלט פירות, לאכילה טרי וכמובן לאפיה.

פינק ליידי Pink Lady: זן שהןא גם שם מסחרי רשום שמקורו באוסטרליה. תפוח מתוק ובשילוב צבעים של ורוד, ירוק ואדום, מאד ריחני ומצויין לאכילה, סלטים ואפיה.

יש עוד זנים רבים שפחות מוכרים במחוזותינו אבל מאד פופולאריים בצפון אמריקה ומצויינים לאפיה. בטח לא שמעתם על: המרגל הצפוני Northern Spy, אידרד Idared, אסופוס ספיצנבורג Esopus Spitzenburg, פנינה ורודה Pink Pearl.

זנים אחרים שטובים לפאי, טארט טו מאפה אחר ולא מוכרים אבל עם הגברת יבוא התפוחים, תוכלו לעיתים למצוא אותם הם הזנים: ג'ינג'ר גולד Ginger Gold, ג'ז Jazz, ג'ונגולד Jonagold ועוד.

מתכון: פנדודי תפוחים Apple Pandowdy

פנדודי הוא מאפה תפוחים מסורתי שמקושר באופן מסורתי לבישול ההולנדי בפנסילבניה, עם מתכון המתוארך לתקופות הקולוניאליות של אמריקה. את הפנדודי מגישים כשהוא חם והסועד/ת צריחים ללחוץ את שכבת הבצק האפויה לתוך שכבת התפוחים בעזרת כף, כך שהבצק יספוג את מיצי התפוחים שבתחתית. הערה: חשוב שתכולת הפנדודי והתפוחים יהיו עסיסיים ונוזליים מעט.

מצרכים (6 מנות)

לבצק

  • 25 כוסות קמח לבן + 2 כפות קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 7 כפות שמן זית
  • 3-5 כפות מי קרח

למילוי תפוחים

  • 8 תפוחי עץ גרני סמית (2 ק"ג), מקולפים, וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית אבקת קינמון
  • 1 כפית אבקת ג'ינג'ר
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/8 כפית שיני ציפורן
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/3 כוס סירופ מייפל
  • 5 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 

הבצק:

  1. ערבו בקערה את הקמח, סוכר ומלח עד קבלת תערובת אחידה
  2. שפכו את שמן הזית וערבבו עד קבלת עיסה אחידה
  3. הוסיפו את המים הקרים מאד ולושו הבצק לאחידות
  4. העבירו למשטח שפיזרתם עליו 2 כפות קמח ולושו היטב
  5. עשו הפעולה הנ"ל עוד פעמיים
  6. כדררו הבצק ועיטפו בניילון נצמד
  7. הכניסו למקרר ללפחות 30 דקות

למילוי תפוחים

  1. חממו התנור ל-220 מעלות ושימו רשת בגובה אמצעי בתנור
  2. קחו תבנית 24 וסדרו התפוחים על תחתית התבנית ובצידי התבנית לגובה 5 ס"מ
  3. הכניסו לקערה את הסוכר החום, קינמון, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט טחון, שיני ציפורן והמלח
  4. ערבבו לקבלת תערובת אחידה
  5. פזרו התערובת באופן אחיד על התפוחי עץ בתבנית
  6. דללו את הסירןפ מייפל בקערה עם 1/2 כוס מים וערבבו
  7. שפכו הסירופ מעל התפוחים
  8. קמחו משטח ושימו הבצק
  9. שטחו מלבן של 28X24 ס"מ מהבצק (עובי של כחצי ס"מ)
  10. חיתכו בגלגלת פיצה לריבועים של 7X8 ס"מ
  11. סדרו הריבועים מעל התפוחים בתבנית
  12. הכניסו לתנור החם לכ-30 דקות, עד שהנוזלים של התפוחים מבעבעים מעל הבצק
  13. הוציאו מהתנור אחרי שהבצק מקבל גוון זהוב חום
  14. לחצו עם מרית את רוב הבצק (3/4 מהבצק) לתוך הפרי האפוי
  15. הכניסו לתנור למשך 10 עד 15 דקות נוספות
  16. הוציאו אחרי קבלת זיגוג של הנוזלים על הבצק והרוטב הופך לסמיך

מתכון: קרוסטטה תפוחים, אגסים וחמוציות Apple, Pear & Cranberry Crostata

Apple-Pear-Cranberry Crostata
קו'סטטה של תפוחי עץ, אגס ואוכמניות (צילום יח"צ חו"ל)

מצרכים (6 מנות)

לבצק

  • 25 כוס קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 חלמון ביצה גדולה (הצהוב) מעורבב עם מעט מים

למילוי

  • 2 תפוחי עץ גרני סמית (2 ק"ג), מקולפים, וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  • 1 אגס גדול ובשל מקולף, וחתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 1/3 כוס סוכר + 1 כפית סוכר
  • 1 כף קורנפלור או קמח תירס אחר
  • 1 כפית גרידת תפוז טרייה
  • 1/8 כפית שיני ציפורן
  • 1/3 כוס חמוציות טריות או קפואות
  • 1 ביצה גדולה טרופה לנוזל אחיד
  • מעט קמח למשטח העבודה

אופן הכנה

הבצק

  1. ערבבו בקערה בינונית את הקמח, מלח וסוכר עד קבלת תערובת אחידה
  2. הוסיפו שמן הזית וערבבו לקבלת עיסה אחידה
  3. הוסיפו נוזל חלמון הביצה וערבבו לקבלת מרקם אחיד. אם חסר ניתן להוסיף מעט מים
  4. העבירו הבצק למשטח מקומח ולושו בקפלים 3 פעמים
  5. עשו כדור מהבצק, עטפו בניילון נצמד
  6. הכניסו למקרר ל-30 דקות לפחות

המלית

  1. חממו תנור ל- 200 מעלות
  2. הכניסו לקערה את פרוסות התפוחי עץ והאגס והניחו בצד
  3. הקערה קטנה ערבבו את הסוכר, קורנפלור, גרידת התפוז והציפורן
  4. הוציאו הבצק מהמקרר ושטחו על משטח עבודה מקומח
  5. עשו עיגול בצק בקוטר 40 ס"מ ועובי 3 מ"מ
  6. העבירו הבצק לנייר אפיה גדול
  7. העבירו מחצית מתערובת תפוחי העץ והאגס למרכז העיגול בצק ושטחו כשיהיו שוליים ללא פרי (כ-5 ס"מ)
  8. פזרו מחצית מהחמוציות מעל התפוחים ואגס
  9. פזרו מחצית מהכמות של תערובת הסוכר מעל החמוציות
  10. חזרו על שלבים 5,6 ו-7 באותו סדר
  11. קפלו את שולי הבצק הנקיים מפרי, על הפרי המסוכר
  12. הברישו את נוזל הביצה על שולי הבצק הגלויים
  13. פזרו את כפית הסוכר נותרה, מעל נוזל הביצה
  14. הכניסו לתנור לאפיה בחום 200 מעלות למשך 10 דקות
  15. הנמיכו החום ל-180 מעלות והמשיכו אפיה כ-25 דקות, עד קבלת גוון זהוב חום

הצעת הגשה: חם עם כדור גלידה וניל

מתכון: דונאטס סיידר תפוחים Vermont Apple Cider Doughnuts

מתכון לגרסה האמריקאית של סופגניות על בסיס תפוחי עץ וסיידר תפוחי עץ.

מצרכים (18 סופגניות / דונאטס)

  • 1 כוס גבישי סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 ביצים גדולות
  • 5 כוסות קמח + מעט קמח למשטח עבודה
  • 25 כפית מלח שולחן
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 5 כפית אבקת קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כוס חלב 1% שומן
  • 1/3 כוס סיידר תפוחים טבעי
  • 1 כף תמצית וניל
  • שמן לטיגון
  • תערובת המורכבת מ-1.5 כוסות סוכר עם 3 כפות אבקת קינמון
דונאטס סיידר תפוחים (צילום יח"צ חו"ל)

אופן הכנה

  1. ערבבו בקערה בינונית את הסוכר עם השמן עד קבלת תערובת אחידה (אפשר במיקסר יד) בערך 5 דקות
  2. הוסיפו הביצים אחת אחר השנייה תוך לישה בין הוספת הראשונה לשנייה
  3. הכניסו לקערה נפרדת את הקמח, מלח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, אבקת קינמון והמוסקט
  4. ערבבו לקבלת תערובת אחידה והשאירו בצד
  5. קחו הקערה הראשונה (זו עם הסוכר, שמן זית וביצים) והוסיפו החלב, סיידר ותמצית וניל
  6. ערבבו לקבלת תערובת אחידה (לא לחשוש אם היא נראית לא יפה ולא אחיד. התערובת תתאחד מעצמה)
  7. הוסיפו הקמח ולושו עד קבלת עיסה אחידה
  8. פרשו 2 גליונות נייר אפיה ופזרו מעט קמח עליהם
  9. פרשו על אחד הגליונות את הבצק בעובי 2 ס"מ
  10. פזרו מעט קמח ופרשו ניילון נצמד מעל
  11. העבירו למקפיא לצינון במשך 10 דקות
  12. הוציאו מהמקפיא וצרו בעזרת כלי מצאים טבעות בצק
  13. אספו את העיגולים של תוך הטבעות וצרו שוב עיסת בצק
  14. חיזרו על פעולות 9-11 ואחר נצלו הבצק ליצירת עוד דונאטס
  15. טגנו את טבעות הבצק כמו סופגניות והניחו על נייר ספיגה לספיגת השמן
  16. פזרו מעל את תערובת הסוכר וקינמון

בתיאבון

כתיבת תגובה