פוקצ'ה של דרום איטליה בכלל ומחוז פוליה Fuglia בפרט ||| נקרא פוקצ'ה בארזה על שם בירת פוליה בארי Bari ||| המקומיים בבארי והסביבה קוראים לה פוקאץ' Focacce ולא להתבלבל בינה לבין פיצה ||| מנה אוורירית ותפוחה, פריכה מבחוץ ורכה מבפנים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 500 גרם קמח
- 300 סמ"ק מים בטמפרטורת החדר
- 150 גרם תפוחי אדמה מבושלים לפירה
- 15 גרם מלח
- 2-3 כפות שמן זית כתית מעולה
- 4 גרם שמרים יבשים
לתיבול
- 500 גרם עגבניות שרי
- 15-20 זיתים שחורים ללא חרצנים
- שמן זית
- אורגנו מיובש
- מלח
אופן הכנה
- מערבבים בקערת מיקסר את הקמח, פירה תפוח האדמה, שמן הזית, השמרים המומסים במעט מים פושרים, המלח והסוכר
- מוסיפים לאט את המים תוך הפעלת המיקסר עם וו גיטרה עד שנוצר בצק רך ודביק
- משמנים תבנית אפייה בשמן זית ובנדיבות
- יוצקים על התבנית את הבצק
- הערה: הבצק אמור להיות מאוד דביק ועל כן ידיים משומנות יעזרו לטפל בבצק בתבנית
- מוסיפים על הבצק למעלה חצאי עגבניות שרי עם הפנים כלפי מעלה, זיתים שלמים, קצת מלח גס ואורגנו יבש
- שומרים במקום חמים להתפחה כשעה
- לאחר התפיחה מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות
- מכניסים לאפייה ל-25-30 דקות
- טיפ: אפשר לשים צלפים במקום זיתים או חלק זיתים וחלק צלפים