חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פוקצ'ה נוסח בארי Focaccia barese

פוקצ'ה של דרום איטליה בכלל ומחוז פוליה Fuglia בפרט ||| נקרא פוקצ'ה בארזה על שם בירת פוליה בארי Bari ||| המקומיים בבארי והסביבה קוראים לה פוקאץ' Focacce ולא להתבלבל בינה לבין פיצה  ||| מנה אוורירית ותפוחה, פריכה מבחוץ ורכה מבפנים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פוקצ'ה בארזה (צילום Pixabay )

מצרכים

לבצק

  • 500 גרם קמח
  • 300 סמ"ק מים בטמפרטורת החדר
  • 150 גרם תפוחי אדמה מבושלים לפירה
  • 15 גרם מלח
  • 2-3 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 4 גרם שמרים יבשים

לתיבול

  • 500 גרם עגבניות שרי
  • 15-20 זיתים שחורים ללא חרצנים
  • שמן זית
  • אורגנו מיובש
  • מלח

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערת מיקסר את הקמח, פירה תפוח האדמה, שמן הזית, השמרים המומסים במעט מים פושרים, המלח והסוכר
  2. מוסיפים לאט את המים תוך הפעלת המיקסר עם וו גיטרה עד שנוצר בצק רך ודביק
  3. משמנים תבנית אפייה בשמן זית ובנדיבות
  4. יוצקים על התבנית את הבצק
  5. הערה: הבצק אמור להיות מאוד דביק ועל כן ידיים משומנות יעזרו לטפל בבצק בתבנית
  6. מוסיפים על הבצק למעלה חצאי עגבניות שרי עם הפנים כלפי מעלה, זיתים שלמים, קצת מלח גס ואורגנו יבש
  7. שומרים במקום חמים להתפחה כשעה
  8. לאחר התפיחה מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות
  9. מכניסים לאפייה ל-25-30 דקות
  10. טיפ: אפשר לשים צלפים במקום זיתים או חלק זיתים וחלק צלפים

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *