השף אליחנן מלכיור עם בצל מטוגן בנוסח סודי של רשת המסעדות Lone Star ||| מנת פתיחה מסתורית שהשף עלה על המתכון במיוחד לקוראינו ||| שיטה ומרכיבים שיפתחו את התיאבון בארוחה מכובדת גם לצמחונים וגם לקרניבורים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
Lone Star Steakhouse & Saloon
מספר מלכיור: בארה"ב לאורכה ולרוחבה היתה רשת מסעדות שבשיאה הגיעה ליותר מ-210 מסעדות מאלסקה ועד פלורידה ואפילו באוסטרליה היו לה סניפים בזכיינות ושמה לון סטאר (הכוכב בודד) Lone Star Steakhouse & Saloon.
תפריט הרשת היה מבוסס על סטייקים והמבורגרים מהמשובחות שתמצאו. אכלתי בכמה סניפים שלהם ברחבי ארה"ב בלאס ווגאס, ניו אורלינס ופלורידה ובכולן התפריט זהה והטעמים אותו דבר, בקיצור לא הייתם נופלים שם.
לאחר שהושיבו אותכם שולחנכם, בפתיח ומבלי שתתבקשו להזמין, הגישו לכם סטרטר שהיה אחד מהסמלים שלהם – בצל שלם מטוגן עם סדרת מטבלים. בקינוח היתה להם עוגת גבינה ניו יורקית מעלפת ובין לבין אוכל אמריקאי שכלל מנות משובחות -גן עדן לקרניבורים.
בצל מטוגן Fried Onion
הפעם אני מביא מתכון לבצל המטוגן שלהם שאני מודה, שבמשך שנים ניסיתי להשיג את המתכון, אבל כמו עוגת הגבינה ותערובות התבלינים שלהם, תצטרכו להרוג מישהו כדי לקבל את המתכון, ובצדק. אבל לא אלמן ישראל !
ניסית ניסיתי בסוף הצלחתי. משך שנים, חברי שמוליק שחר אתגר אותי עם חיוך מבויש ובערגה שהיה אומר: אתה זוכר את הסטייקים? וואו, אבל עזוב, מתי תעשה את הבצל? ומה עם העוגה?
איש בשורות אני היום. גם וגם – את המתכון לבצל אני מביא בפניכם עכשיו, ואת המתכון לעוגת הגבינה (שהוא אגב קלי קלות) אביא לפני חג השבועות.
מצרכים (לזוג סועדים)
- 1 בצל לבן גדול
- 10 גרם פלפל קיאן
- 20 גרם שום יבש גרגרי
- 15 גרם מלח
- 10 גרם פלפל גרוס
- שמן עמוק לטיגון
לתערובת ציפוי (אני מכין לבד אבל ניתן לרכוש בכל מקום)
- 200 גרם קמח
- 100 גרם טמפורה
- 350 גרם תבלין פילדלפיה
לבלילה
- 3 ביצים L
- 100 סמ"ק רוטב סויה
- 1/2 כוס מים (מים לפי תחושה)
לעבודה
- נערבב את מצרכי תערובת הטבילה עם מטרפה
- נערבב את מצרכי תערובת הציפוי בקערה נפרדת
- מנקים את הבצל משאירים אותו שלם עם השורש בצד השני
- משטחים את הקודקוד
- מניחים על הקודקוד וחורצים כל חצי ס"מ ברדיוס הפנימי (ראה תמונה) ונקבל שושנה של בצל
- נכניס את שושנת הבצל לתערובת הקמח
- נפתח את השושנה ונמלא בין ה"עלים"
- נעביר לבלילת הביצים ונטבול היטב
- נחזיר לתערובת הקמח ונקמח שוב
- נחמם שמן לטיגון עמוק
- נטבול בשמן רותח נטגן להזהבה
- נניח על רשת או נייר סופג
הגשה
תכינו מטבלים ותאכל זה חם. לא יחזיק הרבה זמן מעמד.
פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון