חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: חביתיות עם טוויסט Pancake

המצרכים הם כמו כל פנקייק…כמעט ||| הפעם 2 מתכונים עם טוויסט בעלילה ובטעם ||| מתכון לפנקייק מתוק חריף וגם מתכון לפנקייק בסגנון יפן ||| עוד על פנקייק בקישור ||| פרטים והמתכונים בהמשך…

פנקייק או חביתיות (צילום Pixabay)

פנקייק מתוק עם חריפות מקפיצה

מצרכים (24 יחידות)

  • 5 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מחוקה מלח
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כף סוכר
  • 35 גרם שמן זית (או 50 גרם חמאה מומסת)
  • 2 ביצים XL
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 גביע שמנת רגילה
  • 2 פלפל אדום חריף פרוסים דק
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • קליפת לימון מגורדת דק
  • חופן עלי כוסברה קצוצים דק
  • 1 כף בצל ירוק קצוץ דק

להגשה

  • רוטב מייפל
חביתיות או פנקייק pancakes (צילום Pixabay)

אופן הכנה

  1. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, מלח, פפריקה וסוכר
  2. בעזרת מיקסר טורפים את הביצים לתוך שמן הזית (או החמאה)
  3. מוסיפים בהדרגה את החלב והשמנת לבלילת הזמן והביצים
  4. יוצקים את הבלילה הנוזלית לתערובת היבשה ומאחדים
  5. מוסיפים את הפלפל, שום, כוסברה, בצל הירוק וקליפת הלימון
  6. מחממים מחבת טפלון גדולה מעל להבה בינונית־גבוהה
  7. יוצקים חצי מצקת מהבלילה למחבת החמה וכך עוד ככל שיאפשר המקום במחבת
  8. לאחר כדקה הופכים בעזרת מרית דקה, ומוציאים לאחר חצי דקה נוספת

הגשה

בוזקים רוטב מייפל מעל החביתיות

טיגון הבלינצ'ס (צילום דני בר)

פנקייק בסגנון יפן

מצרכים (24 יחידות)

  • 1 כוס קמח
  • 1/3 כוס כוסמת מבושלת
  • 1 תפוח אדמה מגורד דק
  • 3 ביצים XL
  • 1/3 כוס מים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/4 ראש כרוב לבן קצוץ דק דק
  • 1 גזר מגורד דק
  • 1 כף אבקת דָּאשִי יפני
  • שמן לטיגון

להגשה

  • מיונז יפני
  • 4 כפות בצל ירוק קצוץ

אופן הכנה

  1. במעבד מזון טוחנים את הקמח, כוסמת, ביצים ושליש כוס מים
  2. מעבירים לקערה ומוסיפים פנימה את תפוחי האדמה, כרוב, גזר, סויה ודאשי ומערבבים
  3. טועמים ומתקנים תיבול
  4. מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן על להבה גדולה
  5. כשהמחבת חמה מאוד משמנים במעט שמן נוסף
  6. יוצקים למחבת כף מהבלילה ומשטחים לעיגול בעובי 2-3 מ"מ (הערה: את השיטוח עצמו מומלץ לעשות בעזרת גב המזלג, כך זה משתטח יותר טוב)
  7. מטגנים עד שהפנקייק משחים, כדקה וחצי מכל צד

להגשה

מזלפים מעט מיונז, מפזרים מעט בצל ירוק ומגישים מייד.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *