המצרכים הם כמו כל פנקייק…כמעט ||| הפעם 2 מתכונים עם טוויסט בעלילה ובטעם ||| מתכון לפנקייק מתוק חריף וגם מתכון לפנקייק בסגנון יפן ||| עוד על פנקייק בקישור ||| פרטים והמתכונים בהמשך…
פנקייק מתוק עם חריפות מקפיצה
מצרכים (24 יחידות)
- 5 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מחוקה מלח
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כף סוכר
- 35 גרם שמן זית (או 50 גרם חמאה מומסת)
- 2 ביצים XL
- 1/4 כוס חלב
- 1 גביע שמנת רגילה
- 2 פלפל אדום חריף פרוסים דק
- 1 שן שום קצוצה דק
- קליפת לימון מגורדת דק
- חופן עלי כוסברה קצוצים דק
- 1 כף בצל ירוק קצוץ דק
להגשה
- רוטב מייפל
אופן הכנה
- מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, מלח, פפריקה וסוכר
- בעזרת מיקסר טורפים את הביצים לתוך שמן הזית (או החמאה)
- מוסיפים בהדרגה את החלב והשמנת לבלילת הזמן והביצים
- יוצקים את הבלילה הנוזלית לתערובת היבשה ומאחדים
- מוסיפים את הפלפל, שום, כוסברה, בצל הירוק וקליפת הלימון
- מחממים מחבת טפלון גדולה מעל להבה בינונית־גבוהה
- יוצקים חצי מצקת מהבלילה למחבת החמה וכך עוד ככל שיאפשר המקום במחבת
- לאחר כדקה הופכים בעזרת מרית דקה, ומוציאים לאחר חצי דקה נוספת
הגשה
בוזקים רוטב מייפל מעל החביתיות
פנקייק בסגנון יפן
מצרכים (24 יחידות)
- 1 כוס קמח
- 1/3 כוס כוסמת מבושלת
- 1 תפוח אדמה מגורד דק
- 3 ביצים XL
- 1/3 כוס מים
- 2 כפות רוטב סויה
- 1/4 ראש כרוב לבן קצוץ דק דק
- 1 גזר מגורד דק
- 1 כף אבקת דָּאשִי יפני
- שמן לטיגון
להגשה
- מיונז יפני
- 4 כפות בצל ירוק קצוץ
אופן הכנה
- במעבד מזון טוחנים את הקמח, כוסמת, ביצים ושליש כוס מים
- מעבירים לקערה ומוסיפים פנימה את תפוחי האדמה, כרוב, גזר, סויה ודאשי ומערבבים
- טועמים ומתקנים תיבול
- מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן על להבה גדולה
- כשהמחבת חמה מאוד משמנים במעט שמן נוסף
- יוצקים למחבת כף מהבלילה ומשטחים לעיגול בעובי 2-3 מ"מ (הערה: את השיטוח עצמו מומלץ לעשות בעזרת גב המזלג, כך זה משתטח יותר טוב)
- מטגנים עד שהפנקייק משחים, כדקה וחצי מכל צד
להגשה
מזלפים מעט מיונז, מפזרים מעט בצל ירוק ומגישים מייד.
בתיאבון