מתכון: עוגת סוף עונת התפוזים

השף אליחנן מלכיור עם עוגת פרי הדר ||| בסיס בצק 1, 2, 3 צרפתי שמוכר לקונדיטורים ואוהבי האפיה הצרפתית ||| עוגת עם פירות הדר לקראת סוף עונת התפוזים ||| מתכון שמערב את צרפת, אמסטרדם ועוטף עזה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

עוגת סוף עונת התפוזים (צילום אליחנן מלכיור)

עוגת בצק Pâte 123 וטופינג הדרים

הכול התחיל השבוע מפנייה מאתגרת של שף אלה בר לב. הבטחתי להכין מתכון שרץ לי בראש כבר הרבה זמן, ולהבדיל מזוגתי שהיא קונדיטורית, אני טבח וצריך הוראות הפעלה פשוטות וברורות.

יש בעוגה שני חלקים: האחד בסיס 123 צרפתי או כפי שהצרפתים קוראים לו Pâte 123 ומעליו חלק עליון שלמדתי מהקונדיטור של מלון באמסטרדם לפני שנים רבות. הייתי חייב לנסות ובסוף כשיצא התוצר, זוגתי אמרה לי שזה מתכון שקיים בארה"ב שנים, מוכר וידוע…. הכי חשוב זה שהוא קל וכל אחד יכול להכין אותו.

בצק 1 2 3 צרפתי (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים

לבצק

 
- פרסומת -

 
  • 1= 100 גרם סוכר
  • 2=200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 3=300 גרם קמח

לטופינג

  • כוס פרי הדר (לימון, תפוז, קלמנטינה, ליים!)
  • זסט של קליפה מהפרי שנבחר (במקרה של ליים כיוון שהקליפה מרה נמיר את הזסט בכל פרי אחר)
  • 250 גרם סוכר
  • 50 גרם קמח
  • 4 ביצים L
  • אבקת סוכר לפידור מעל
הטופינג לפני האפיה – עוגת סוף עונת התפוזים (צילום אליחנן מלכיור)

אופן הכנה

  1. נחמם תנור ל200 מעלות
  2. נכניס את כל מצרכי הבצק – 1, 2, 3 למעבד מזון עם סכין מתכת
  3. נערבב בפולסים עד שנקבל בצק במראה של חול
  4. נכניס את הבצק לתבנית גבוהה ונהדק קלות (לא לדחוס)
  5. נכניס את התבנית לתנור ל-15 דקות אפיה
  6. עם מטרפה נטרוף בקערה את הביצים
  7. נוסיף את הסוכר, מיץ הפרי, הזסט והקמח ונטרוף עד שהבצק נבלע
  8. נמזוג את הבלילה לאט לאט מעל הבצק שהוצאנו מהתנור
  9. בזהירות נחזיר התבנית המלאה לתנור למשך כ- 40 דקות
  10.  נכין קפה ונשוטט במרשתת עד שהפעמון יזכיר לנו את העוגיות אבל האמת שהריח יעשה את העבודה יותר טוב
  11. נוציא את התבנית מהתנור
  12. נקרר
  13. נפדר באבקת סוכר
  14. נפרוס לקוביות
עוגת סוף עונת התפוזים (צילום אליחנן מלכיור)

אל תישכחו להודות לשף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

כתיבת תגובה