השף אליחנן מלכיור עם קנולי (ברבים) או קנולו ||| הקינוח הסיציליאני שתפס נחלה ברחבי איטליה ולא רק כקינוח ||| הפעם מתכון של קנולו הישר מאיטליה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
קנולו או צ'ימבלה Cannolo o Ciambella
מספר מלכיור: החג הראשון שחגגתי באיטליה היה חנוכה, ושם נחשפתי לקנולי לראשונה. קנולי באיטלקית זה צינורית וכך נראית העוגייה – צינור קטן הממולא בגבינת ריקוטה בשני צדדיו של הצינור, תפוז מסוכר, שבבי פיסטוק או בראס ולעיתים דובדבן מסוכר. באופן אישי, אני לא אוהב סופגניות והסופגניה נחשבת למנה של כבוד באיטליה שם הן נקראות צ'ימבלהCiambella . אבל אותי תפס הקנולי כקינוח מועדף לחג החנוכה השמן. אני חושב שגם בקרב יהודי איטליה בחנוכה יש לקנולי יותר כבוד מאשר לסופגניה. הפעם אני מציע מתכון קל להכנת קנולי.
מצרכים
לבצק
- 400 גרם קמח
- 30 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 50 גרם סוכר
- 15 גרם קינמון (זה אופציה לא מחייבת)
- קורט מלח
- 1/2 כוס יין אדום או מים
- 15 גרם קקאו (לא חייב אבל למי שמעוניין בצבע כהה וטעם קפה)
- חלבון ביצה להדבקת הבצק
- צינורות לטיגון
- שמן לטיגון (אפשר גם לאפות במקום לטגן)
למלית
- 4 טיפות מי זהאר (תמצית הדרים)
- 300 גרם גבינת ריקוטה
- 150 גרם אבקת סוכר
- פרי מסוכר כלשהו או רסק פיסטוק או רסק אגוזי בראס
לקישוט
- 150 גרם אבקת סוכר
צנור טיגון (צילום אליחנן מלכיור)לעבודה
- מאחדים את כל מצרכי הבצק לבצק אחיד, ונותנים לו לנוח במקרר כשעה
- מרדדים את הבצק במערוך (או במכונת פסטה)
- קורצים עיגול בקוטר 10 ס"מ לפחות
- עוטפים את צינורות הטיגון מהנירוסטה בעיגול הבצק
- מדביקים את הקצבות האחת על רעותה עם חלבון ביצה
- מכניסים לטיגון בשמן עמוק (לא יותר משלוש קנולי בבד אחת)
- כשהבצק מזהיב מוציאים ומיד חולצים מהצינור את שרוול הקנולי (בעזרת כפפה לבצק ופלייר לצינור)
- הערה: אפשר גם לאפות את הקנולי
- הכנת המלית: עם מיקסר יד, מאחדים את כל המצרכים של המלית
אופן הגשה
- ממש לפני ההגשה, ממלאים את הצינורות בצק עם שקית זילוף
- טובלים את הצדדים באגוזים או בפרי המסוכר
- מגישים עם חיוך
הערה: הקנולי והמקרר לא חברים
פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון