השף אליחנן מלכיור מציע לפניכם מתכון למאפה ||| מאפה שיכול להיות בשרי, צמחוני או כיד הדימיון ||| מתכון גם לקרניבורים וגם לצמחונים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 חבילת בצק פילאס
למילוי בשרי
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בצל קצוץ
- 2 ביצים L
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 עלי סלרי קצוצים
- 1 פלפל אדום קצוץ
- 1 כפית ינסון / זרעי אניס
- 2 כפות רוטב סרירצ׳ה / רוטב צ'ילי תאילנדי (לאוהבי החריף)
- אפשר להוסיף פטריות
למילוי צמחוני
- 300 גרם תפוחי אדמה מקולפים ומגורדים
- 200 גרם גזר קצוץ או מגורד
- 1 בצל קצוץ
- 2 ביצים L
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 עלי סלרי קצוצים
- 1 פלפל אדום קצוץ
- 1 כפית ינסון / זרעי אניס
- 2 כפות רוטב סרירצ׳ה / רוטב צ'ילי תאילנדי (לאוהבי החריף)
- אפשר להוסיף פטריות ו/או טחינה גולמית
לציפוי
- 1/2 כוס פרורי לחם מוזהבים (לכוס תפקיד בפיזור)
- קמח לקימוח
- מים
אופן הכנה
- נחמם תנור ל-170 מעלות
- מערבבים את כל מצרכי המילוי ללא חלבון של אחת הביצים ופירורי הלחם לקבלת מסת המילוי (בשרי, צמחוני או אחר)
- פורסים את הבצק ומרדדים מעט גם כדי לישר וגם כדי לייצר בצק דק יותר
- עם שקית זילוף נעמיס את מסת המילוי על הבצק בפסים ארוכים
- נגלגל את הבצק לרולדות / נקניקים
- נשים את הרולדות על תבנית עם נייר אפיה (הערה: אין צורך לשמן כי הבצק שמן ממילא)
- נערבב את חלבון הביצה ומעט מים לקבלת בלילה אחידה
- נבריש עם מברשת את בלילת החלבון על הבצק
- נפזר עם כוס את פירורי הלחם
הערה: זהו פטנט שלמדתי לפני חצי שנה באיטליה. עוזר שלא לפזר את הציפוי לכל עבר בין אם זה פרורי לחם פרג או שומשום)
- נכניס התבנית לתנור עד להזהבה
טיפ: המלית יכולה להיות משלל מרכיבים – השמיים הם הגבול והמעז מנצח
פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון