מתכון: מאפה פילאס בשרי או צמחוני

השף אליחנן מלכיור מציע לפניכם מתכון למאפה ||| מאפה שיכול להיות בשרי, צמחוני או כיד הדימיון ||| מתכון גם לקרניבורים וגם לצמחונים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

מאפה פילאס בשרי או צמחוני (צילום השף אליחנן מלכיור)

מצרכים

  • 1 חבילת בצק פילאס

למילוי בשרי

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 ביצים L
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 עלי סלרי קצוצים
  • 1 פלפל אדום קצוץ
  • 1 כפית ינסון / זרעי אניס
  • 2 כפות רוטב סרירצ׳ה / רוטב צ'ילי תאילנדי (לאוהבי החריף)
  • אפשר להוסיף פטריות
מאפה פילאס בשרי או צמחוני (צילום השף אליחנן מלכיור)

למילוי צמחוני

  • 300 גרם תפוחי אדמה מקולפים ומגורדים
  • 200 גרם גזר קצוץ או מגורד
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 ביצים L
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 עלי סלרי קצוצים
  • 1 פלפל אדום קצוץ
  • 1 כפית ינסון / זרעי אניס
  • 2 כפות רוטב סרירצ׳ה / רוטב צ'ילי תאילנדי (לאוהבי החריף)
  • אפשר להוסיף פטריות ו/או טחינה גולמית

לציפוי

  • 1/2 כוס פרורי לחם מוזהבים (לכוס תפקיד בפיזור)
  • קמח לקימוח
  • מים
זריית פרורי לחם עם כוס למאפה פילאס (צילום השף אליחנן מלכיור)

אופן הכנה

  1. נחמם תנור ל-170 מעלות
  2. מערבבים את כל מצרכי המילוי ללא חלבון של אחת הביצים ופירורי הלחם לקבלת מסת המילוי (בשרי, צמחוני או אחר)
  3. פורסים את הבצק ומרדדים מעט גם כדי לישר וגם כדי לייצר בצק דק יותר
  4. עם שקית זילוף נעמיס את מסת המילוי על הבצק בפסים ארוכים
  5. נגלגל את הבצק לרולדות / נקניקים
  6. נשים את הרולדות על תבנית עם נייר אפיה (הערה: אין צורך לשמן כי הבצק שמן ממילא)
  7. נערבב את חלבון הביצה ומעט מים לקבלת בלילה אחידה
  8. נבריש עם מברשת את בלילת החלבון על הבצק
  9. נפזר עם כוס את פירורי הלחם
מאפה פילאס בשרי או צמחוני (צילום השף אליחנן מלכיור)

הערה: זהו פטנט שלמדתי לפני חצי שנה באיטליה. עוזר שלא לפזר את הציפוי לכל עבר בין אם זה פרורי לחם פרג או שומשום)

  1. נכניס התבנית לתנור עד להזהבה

טיפ: המלית יכולה להיות משלל מרכיבים – השמיים הם הגבול והמעז מנצח

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

כתיבת תגובה