השף אליחנן מלכיור עם מתכון צמחוני כשר לפסח ||| מתכון לכְּרֵישָׁה, או בשמה העממי לוּף או פראסה שיתאים גם לכל ימות השנה ||| מתכון שהוא פרווה ויכול ללוות כל מנה עיקרית או בפני עצמו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מאפינס פרווה וכשר לפסח
שיטוט במרשתת מעלה אין ספור מתכוני מאפינס לכרישה. בכולם כמעט תמצאו גבינות שלמעשה יתנו את הטעם הדומיננטי, כאשר הטעם הבצלי של הכרישה נעלם ונמצא ברקע. המתכון הזה נותן לכרישה מקום של כבוד הוא קל ומתאים לפסח וגם פרווה.
מצרכים (18 יחידות)
- 2 יח' כרישה גדולות מנוקות היטב וחתוכות לפרוסות
- 2 גזר גדול נקי ופרוס לטבעות
- 4 שני שום מגוררות
- 1 כף טימין טרי קצוץ
- 100 גרם אגוזי מל מעוכים
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית
- 3 ביצים L
- 250 גרם קמח מצה (או קמח תפוחי אדמה) או קמח כוסמין (לימים רגילים)
- 1/2 כוס שמן זית
- 20 גרם סודה לשתייה
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- לשדרוג: צרור פטרוזיליה קצוצה או כוסברה, ו/או עירית – גם לטעם וגם לצבע
אופן הכנה
- נחמם תנור ל-170 מעלות
- נבשל את פרוסות הכרישה והגזר במים כ-15 דקות (עד לריכוך)
- נעביר הגזר והכרישה הרכים למעבד מזון
- נוסיף את כל שאר המצרכים ונטחן עד קבלת מרקם עיסתי
- נחלק לשקעי התבנית או לעטרות נייר (קאפ-קייק)
- נכניס לתנור שחומם למשך 30 דקות
טיפ: כמו במאפינס מתוק נדקור עם קיסם ונבדוק שהקיסם יוצא יבש (אבל לא יבש לגמרי)
הצעת הגשה
המנה יכולה ללוות מנת בשר או דג ויכולה לעמוד בפני עצמה ליד סלט חמוד
פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון וחג כשר ושמח