פלאפל הוא המאכל המזרח תיכוני ב-ה הידיעה ||| לכל אחד יש את הפלאפל הכי טוב….בעיניו ||| תנסו פעם אחת להכין לבד וכבר לא תלכו לדוכן פלאפל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (30 כדורים)
- 500 גרם גרגרי חומוס יבש (עדיף קטן)
- 1 בצל
- 3 שיני שום
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כף סחוג
- 1 כף כמון
- 1 כף מלח
- שמן לטיגון עמוק
צבע שונה לכדורי הפלאפל לבחירתכם:
- פלאפל ירוק עם תוספת של צרור פטרוזיליה ו/או כוסברה
- פלאפל אדום עם תוספת של סחוג אדום או מטבוחה ו/או 2 כפות גדושות ממרח עגבניות מיובשות
- פלאפל צהוב עם תוספת כף חוויאג' או כורכום או קארי
- פלאפל כתום עם תוספת 3 כפות מחית בטטה או דלעת
- פלאפל סגול עם תוספת 2 כפות מחית סלק
אופן הכנה
- משרים את גרגרי החומוס לילה במים
- טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים לקבלת עיסה אחידה אבל מעט גרגרית
- מוסיפים 2-3 כפות מים קרים במידת הצורך (הערה: אם מוסיפים מחית ירק אז פחות מים
הערה: התערובת צריכה להיות במרקם שמאפשר התגבשות לכדור, אבל כזה שנראה כאילו הוא עומד להתפרק – כשהעיסה רטובה מדי הכדור יוצא דחוס.
- מחממים שמן לטיגון עמוק
- יוצרים כדורי פלאפל בידיים או בעזרת כף ייעודית
- מטגנים בלהבה בינונית 2-3 דקות עד שהכדורים שחומים
- מוציאים בכף מחוררת למסננת או נייר סופג
- מגישים עם פיתה, טחינה, סלט ירקות וכל מה שבא לכם
בתיאבון