חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פלאפל להכנה ביתית

פלאפל הוא המאכל המזרח תיכוני ב-ה הידיעה ||| לכל אחד יש את הפלאפל הכי טוב….בעיניו ||| תנסו פעם אחת להכין לבד וכבר לא תלכו לדוכן פלאפל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כדורי פלאפל (צילום דני בר)

מצרכים (30 כדורים)

  • 500 גרם גרגרי חומוס יבש (עדיף קטן)
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כף סחוג
  • 1 כף כמון
  • 1 כף מלח
  • שמן לטיגון עמוק

צבע שונה לכדורי הפלאפל לבחירתכם:

  • פלאפל ירוק עם תוספת של צרור פטרוזיליה ו/או כוסברה
  • פלאפל אדום עם תוספת של סחוג אדום או מטבוחה ו/או 2 כפות גדושות ממרח עגבניות מיובשות
  • פלאפל צהוב עם תוספת כף חוויאג' או כורכום או קארי
  • פלאפל כתום עם תוספת 3 כפות מחית בטטה או דלעת
  • פלאפל סגול עם תוספת 2 כפות מחית סלק
תוכן כדורי פלאפל מתובלים (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. משרים את גרגרי החומוס לילה במים
  2. טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים לקבלת עיסה אחידה אבל מעט גרגרית
  3. מוסיפים 2-3 כפות מים קרים במידת הצורך (הערה: אם מוסיפים מחית ירק אז פחות מים

הערה: התערובת צריכה להיות במרקם שמאפשר התגבשות לכדור, אבל כזה שנראה כאילו הוא עומד להתפרק – כשהעיסה רטובה מדי הכדור יוצא דחוס.

  1. מחממים שמן לטיגון עמוק
  2. יוצרים כדורי פלאפל בידיים או בעזרת כף ייעודית
  3. מטגנים בלהבה בינונית 2-3 דקות עד שהכדורים שחומים
  4. מוציאים בכף מחוררת למסננת או נייר סופג
  5. מגישים עם פיתה, טחינה, סלט ירקות וכל מה שבא לכם

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *