מתכון: עוגת גבינה טבעונית

משומשו מציעה עוגת גבינה שכבות טבעונית ||| יצרנית ה"גבינות" הטבעוניות והשפית אביגיל מייזליק מציעים לשבועות ||| עוגת ביסקוויטים וגבינה בשלושה טעמים: חמאת בוטנים, ממרח נוגט ושוקולד לבן ||| מתכון עם ממרחי הגבינות הטבעוניות בסגנון שמנת של משומשו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

עוגת גבינה שכבות טבעונית בשלושה טעמים (צילום חנה יודייקין)

מצרכים (2 תבניות אינגליש קייק)

  • 500 גרם ביסקוויט פתי-בר בטעם קקאו

למלית חמאת בוטנים

  • 1 יח' ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (200 גרם)
  • 1/2 יח' ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו (100 גרם)
  • 4 כפות גדושות חמאת בוטנים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס
  • 1כפית מיץ לימון

למלית ממרח נוגט

  • 1 יח' ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (200 גרם)
  • 1/2 יח' ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו (100 גרם)
  • 4 כפות גדושות ממרח נוגט פרווה
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס
  • 1 כפית מיץ לימון

למלית שוקולד לבן

  • 1 יח' ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (200 גרם)
  • 1/2 יח' ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% משומשו (100 גרם)
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 1 כף שמן
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס
  • 1 כפית מיץ לימון

אופן הכנה

  1. מלית חמאת הבוטנים: שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד
  2. טועמים ומאזנים מתיקות, במידת הצורך מוסיפים מעט סוכר או מיץ לימון
  3. מעבירים לקערה
  4. ­מלית הנוגט: שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד
  5. טועמים ומאזנים מתיקות
  6. מעבירים לקערה נוספת
  7. מלית השוקולד הלבן: ממיסים את השוקולד הלבן עם השמן על סיר כפול על אדים (באן מרי)
  8. במעבד מזון מערבלים יחד את הגבינות, השמנת, הסוכר והלימון
  9. מוסיפים לשוקולד המומס 3-4 כפות מתערובת הגבינות ומערבבים בעזרת מטרפה לקבלת תערובת אחידה
  10. מעבירים את תערובת השוקולד למעבד המזון ומעבדים יחד את כל התערובת
  11. הרכבת העוגה: מניחים בשתי תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה שכבה של ביסקוויטים
  12. יוצקים את שכבת חמאת הבוטנים בשתי התבניות
  13. מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים ועליהן יוצקים את שכבת גבינת הנוגט
  14. מסדרים שכבת ביסקוויטים נוספת ומורחים למעלה בצורה נאה את שכבת השוקולד הלבן
  15. שומרים במקרר כשמונה שעות (או שעתיים בהקפאה) לפני הגשה

חג שבועות שמח ובתיאבון

כתיבת תגובה