פנינה קדם מציע עוגיות שושנים של פעם ||| עוגיות פשוטות שכולם הכרנו בשנות ה-80 ||| עוגיות שתוכלו לארח גם היום וגם בעוד שבוע ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 500 גרם קמח תופח
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 150 גרם שמן זית עדין (או 200 גרם חמאה)
- 1 גביע שמנת רגילה
- 3 חלמוני ביצה
למילוי
- 3 חלבוני ביצה
- 3/4 כוס סוכר
- 4 כפות אבקת פודינג וניל
- תמצית וניל
אופן הכנה
- ללוש את מצרכי הבצק לקבלת בצק אחיד נוח
- לתת לבצק לנוח במקרר 30 דקות
- להקציף חלבונים עם הסוכר
- להוסיף הפודינג ותמצית וניל
- לחלק הבצק ל-2 חלקים
- לרדד כל חלק לעלה בעובי 1 ס"מ
- למרוח מחצית המלית על העלה הראשון
- לגלול לרולדה ארוכה
- לפרוס פרוסות בעובי 2 ס"מ
- לחמם תנור ל- 180 מעלות
- לסדר השושנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- לאפות עד השחמה
בתיאבון