נפטון מציעה מתכון דג לראש השנה ||| מתכון המבוסס על רוטב שום ודבש ||| רוטב המכיל מלח, מלח לימון, שום, דבש, רוטב עגבניות ועוד ||| רוטב שמתאים לבישול, תיבול ולמרינדות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 5 ק"ג נתחי פילה סלמון
- 2 כפות שמן זית כתית
- 1 כפית שמן זית
- 1 בקבוק רוטב שום ודבש של נפטון
- 1 כף רוטב סויה של נפטון
- 1 כף חמאה (לארוחה בשרית, להחליף במחמאה) רכה
אופן הכנה
- לערבב את כל המצרכים למעט כפית שמן הזית, לקבלת מרינדה אחידה
- לעסות את נתחי הפילה, להניח בקערה
- לכסות בניילון נצמד
- לשים במקרר ל-20 דקות
- לחמם מחבת נון סטיק כבדה
- רק כשהמחבת חמה, לשים בה כפית שמן זית ולהניח בה את נתחי הפילה כשצד העור כלפי מטה (עדיף עם העור אבל גם אם מעדיפים שהעור יוסר) הערה: להניח את הנתחים במחבת המכילה אותם בנוחיות. אם אין מקום לכולם בו זמנית, לטגן ב 2-3 סבבים
- לטגן 5 דקות מצד אחד, ורק אז להפוך לצד השני
- לטגן עוד 3 דקות בדיוק
- הערה: אם מכינים את המנה מראש והכוונה היא לחמם את הדג בתנור, מאוחר יותר, במקרה זה יש לטגן רק 4 דקות מצד אחד ו-2 דקות מהצד השני, כדי שהדג לא יתייבש
הגשה
אפשר להגיש את הדג בטמפרטורת החדר
מומלץ להגיש עם שעועית ירוקה עדינה וחלוטה, ולתבל במעט פלפל שחור גרוס של נפטון
בתיאבון