מתכון: פילה סלמון עסיסי בשמן זית ורוטב שום ודבש

נפטון מציעה מתכון דג לראש השנה ||| מתכון המבוסס על רוטב שום ודבש ||| רוטב המכיל מלח, מלח לימון, שום, דבש, רוטב עגבניות ועוד ||| רוטב שמתאים לבישול, תיבול ולמרינדות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פילה סלמון בג'ויה ראש פינה (צילום דני בר)

מצרכים

  • 5 ק"ג נתחי פילה סלמון
  • 2 כפות שמן זית כתית
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 בקבוק רוטב שום ודבש של נפטון
  • 1 כף רוטב סויה של נפטון
  • 1 כף חמאה (לארוחה בשרית, להחליף במחמאה) רכה
רוטב שום ודבש של נפטון (צילום אייל קרן)

אופן הכנה

  1. לערבב את כל המצרכים למעט כפית שמן הזית, לקבלת מרינדה אחידה
  2. לעסות את נתחי הפילה, להניח בקערה
  3. לכסות בניילון נצמד
  4. לשים במקרר ל-20 דקות
  5. לחמם מחבת נון סטיק כבדה
  6. רק כשהמחבת חמה, לשים בה כפית שמן זית ולהניח בה את נתחי הפילה כשצד העור כלפי מטה (עדיף עם העור אבל גם אם מעדיפים שהעור יוסר) הערה: להניח את הנתחים במחבת המכילה אותם בנוחיות. אם אין מקום לכולם בו זמנית, לטגן ב 2-3 סבבים
  7. לטגן 5 דקות מצד אחד, ורק אז להפוך לצד השני
  8. לטגן עוד 3 דקות בדיוק
  9. הערה: אם מכינים את המנה מראש והכוונה היא לחמם את הדג בתנור, מאוחר יותר, במקרה זה יש לטגן רק 4 דקות מצד אחד ו-2 דקות מהצד השני, כדי שהדג לא יתייבש

הגשה

 
- פרסומת -

 

אפשר להגיש את הדג בטמפרטורת החדר

מומלץ להגיש עם שעועית ירוקה עדינה וחלוטה, ולתבל במעט פלפל שחור גרוס של נפטון

בתיאבון

כתיבת תגובה