חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: רול חזה עוף ממולא בירק

השף אליחנן מלכיור עם סו-וייד או ניילון ||| רול חזה עוף ממולא בירק או כל מה שאוהבים ||| איך מאלתרים בלי מיכשור מתוחכם ||| מנה מהירה לקרניבורים ואוהבי השניצל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

סו-וייד Sous Vide

רול חזה עוף ממולא בירק (צילום אליחנן מלכיור)

מתכון הבא הוא מתכון שבא ממוחי הקודח. התחלתי לעשות אותו כשהתחלתי לפני שנים לבדוק מכשיר סו-וייד ששלח לי חברי שף מיקי קנט מקנדה. עם הימים כשעבדתי באיטליה גיליתי שיש מתכון כזה במטבח האיטלקי ושם הגישה לחלבון שונה מעט אז החלטתי לפשט את המתכון לנוחיות אלו שאין להם ציוד לסו-וייד.

מצרכים

  • 4 חזה עוף פרוסים למניפה שנוכל לגלגל (לבקש מהקצב או להכין לבד)
  • 1 בצל גדול פרוס
  • עלי תרד או 3 קוביות תרד מהקפאה
  • כרישה מנוקה ופרוסה
  • ניילון נצמד
  • סיר עם מים רותחים
  • מחבת
  • שמן זית לטיגון
רול חזה עוף ממולא בירק (צילום אליחנן מלכיור)

לעבודה

  1. במחבת עם מעט שמן זית נקפיץ את הבצל ונוסיף לו כשיזהיב את הכרשה ועלי התרד (הערה: לא מנקים את המחבת יש לנו סיבוב נוסף בהמשך)
  2. טיפ קטן: המלית יכולה להיות כל מה שבא לכם. גם גבינה כחולה למי שלא מקפיד בכשרות
  3. את כל המסה נמרח על החזות הפרוסים, נגלגל ונעטוף מספר פעמים בנילון נצמד, תוך כדי שאנו מוציאים אוויר בגלגול וקושרים את עודפי הניילון בצדדים כמו סוכריה
  4. הרתיחו מים בסיר
  5. כל הכבודה נכנסת למים לבישול כאשר נעצור את הבישול מספר דקות לאחר שנבחין שהחלק החיצוני כבר הלבין
  6. נוציא את השקיות מהמים בזהירות
  7. נחתוך את הניילון (את הנוזלים שנוצרו בניילון נשמר לרוטב)
  8. נניח את הרולדות במחבת לצריבה קלה, להשחמה ופריסה של המנה

להגשה

לרוטב נערבב את נוזלי המנה עם רוטב בר-בי-קיו ומעט רכז תפוחי עץ.

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *