חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מאק אנד צ'יז Mac & Cheese

תבואות מציעה לחג השבועות מתכון טעים ||| פסטה מאק אנד צ'יז מפוזילי קמח דורום מלא אורגני ||| פסטה, בשאמל וגבינות משובחות עושות את העבודה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

Mac and Cheese (Pixabay)

פסטה עם גבינה לשבועות

תבואות המתמחה במוצרי מזון אורגניים, מציעה לחג השבועות פסטה מאק אנד צ'יז מפוזילי מקמח דורום מלא אורגני, בשאמל וגבינות משובחות.

פוסילי פסטה מקמח דורום מלא אורגני היא פסטה איכותית, תוצרת איטליה, המכילה אך ורק קמח סמולינה מחיטת דורום אורגנית מלאה ומים, ללא צבעי מאכל או חומרים משמרים. קמח מלא עשוי מטחינת כל גרעין החיטה וכידוע, מרבית הסיבים התזונתיים, הוויטמינים והמינרלים נמצאים בקליפה ובנבט הגרעין. בהשוואה לפחמימות ("תוספות") אחרות, האינדקס הגליקמי של פסטה נמוך (כלומר, היא מתעכלת לאט ומספקת אנרגיה לזמן ארוך) ופסטה מחיטה מלאה – משביעה אף יותר מפסטה רגילה. היא אף משביעה לזמן ארוך יותר אם מכינים אותה "אל דנטה". יתרון נוסף טמון בעובדה שהיא מכילה ויטמינים B ו- E, נוגדי חימצון, חלבון, חומצות שומן ומינרלים כמו ברזל, מגנזיום וסליום.

הפסטה כשרה פרווה. מחיר: 8.90 שקלים. (500 גרם). לפרטים: www.tvuot.co.il

מצרכים (תבנית פיירקס)

  • 1 חבילה של פוסילי מקמח דורום מלא אורגני של "תבואות" (500 גרם)
  • 50 גרם שמן זית (או 75 גרם חמאה)
  • 3.5 כפות קמח לבן
  • 4 כוסות חלב
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1/2 כפית שום גבישי
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 100 גרם גבינת גאודה מגורדת
  • 100 גרם גבינת צ'דר מגורדת
  • 50 גרם גבינה בולגרית מפורדת
  • לציפוי המאפה: 50- 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (שדרוג לאוהבי טעם יותר דומיננטי תחליפו המוצרלה באמנטל, קשקבל, פקורינו או צ'דר)
תבואות – פסטה מקמח דורום מלא אורגני (צילום: אייל קרן)

אופן הכנה

  1. להכין את הפסטה לפי ההוראות אך להשאירן מעט נוקשות (כ-2 דקות פחות מהזמן שלרוב אתם מכינים)
  2. לסנן, לשטוף ולהשאיר בצד
  3. לחמם שמן הזית (או החמאה) בסיר
  4. להוסיף את הקמח ולערבב היטב
  5. להסיר מהלהבה
  6. להוסיף את החלב, לערבב ולהחזיר ללהבה נמוכה-בינונית
  7. להוסיף תבלינים
  8. לערבב עד שהרביכה מסמיכה
  9. להסיר מהלהבה
  10. להוסיף את הגבינות ולערבב
  11. לחמם תנור ל-180 מעלות
  12. לשמן תבנית פיירקס מתאימה
  13. לערבב את האטריות ותערובת הבשאמל והגבינות
  14. לשטח את התערובת בתבנית
  15. לעטוף ברדיד אלומיניום
  16. לאפות 20 דקות
  17. להוציא מהתנור ולהסיר את הרדיד
  18. לרסס במעט שמן זית ולפזר מעל את המוצרלה (או גבינה אחרת לבחירתכם)
  19. להחזיר לתנור לעוד 10-15 דקות, להשחמה

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *