השף אליחנן מלכיור עם חלופה לקניידלך של פסח ||| בצק שהוא גם לצליאקים בכל ימות השנה ||| קרוטונים למרק של פסח ||| מתכון גם לפיצה כשרה לפסח ולנמנעים מגלוטן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מרק אלטרנטיבי בליל הסדר
מספר השף מלכיור: ערב ליל הסדר קיבע על שולחננו את מרק העוף והקניידלך. גם אם אתה לא ממש מהעדה של הקניידלך, הקניידלה תפס מקום של כבוד בכל עדות ישראל. יוצאי איראן הוסיפו לו שלל ירקות וכבר שנים הם משוכנעים שזה שלהם. לפני שנים התארחתי אצל משפחה מדמשק לליל הסדר בארה"ב הקנידלך או כפי שהם נקראים שם מצה-בולס Matzah Balls קיבלו מקום של כבוד בשולחן הסדר.
ממשיך אליחנן מלכיור ומספר: אני אוכל קטניות ובערב ליל הסדר, יככב על שולחני מרק אפונה אליו הכינה זוגתי קניידלך עם צ'ילי. אבל אני אוהב מרקים מוקרמים ויותר מזה אוהב לאכול בהם קרוטונים ועל כן הכנתי קרוטונים מקמח תפוחי אדמה, וזה המתכון.
מצרכים
- 300 גרם קמח תפוחי אדמה
- 200 גרם קמח שקדים (אפשר גם אגוזי מלך טחונים)
- 2 ביצים L
- מלח פלפל
- כפית סודה לשתייה
- שום
- מים
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המצרכים עד קבלת בצק דביק
- נחמם תנור ל-160 מעלות
- נשמן תבנית אפיה
- נשטח את הבצק בתבנית לגובה אחיד
- נאפה עד קבלת גוון חום כהה
- לקרר ולחתוך לקוביות בגודל האהוב עליכם
טיפ: תאפו פחות ותקבלו בסיס נהדר לפיצה כשרה לפסח
פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון חג כשר ושמח