השף אליחנן מלכיור עם מנה ראשונה מרעננת בפסח ||| פטריה ממולאת בכבד יעשו את זה הפעם ||| פטריה ממולאת ומטוגנת סטייל שניצל ||| מתכון לפסח לכולם, ובכל השנה לצליאקים הנמנעים מגלוטן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- פטריות יער גדולות ושטופות למילוי
- כבד אווז או כבד עוף
- 2 ביצים קשות
- 5 בצל בינוני
- טימין
- פטרוזליה קצוצה
- סלרי קצוץ
- 3תפוח אדמה אפוי
- צנוברים או אגוזי מלך מרוסקים (כל אגוז אחר יעשה את העבודה)
לציפוי
- קמח מצה
- 1 ביצה
- קמח תפוחי אדמה
- שמן לטיגון
אופן הכנה
- נכין את הכבד למידה כמעט עשוי
- נקרר את הכבד
- נערבב את כל המצרכים למעט הצנוברים או אגוזים, במעבד מזון למסה אחידה
- נוסיף את הצנוברים או אגוזים ונערבב ידנית
- נטעם ונתקן טעם
- נמלא את הפטריה בתערובת הכבד (ראו תמונה)
- נקמח כל פטריה ממולאת, בקמח תפוחי אדמה
- נלטף את קמח התפוחי אדמה עד שתישאר מעטפת דקה
- נכין בלילה מהביצים ונטבול הפטריה הממולאת
- נצפה בקמח מצה (כמו שניצל)
- לטגן בשמן עמוק
הצעת הגשה
להניח על מצע של מה שבא לכם. אני הכנתי פירה ובלסמי מצומצם לקישוט.
פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון חג כשר ושמח