מתכון: לביבות ארטישוק לפסח וללא גלוטן

השף אליחנן מלכיור עם לביבות כשרות לפסח ||| לביבות הן מאכל שנקשר לחג אחר בעיקר בהקשר של השמן ||| לביבות כשרות לפסח וללא גלוטן ||| מתכון לפסח לכולם, ובכל השנה לצליאקים הנמנעים מגלוטן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

לביבות ארטישוק (צילום אליחנן מלכיור)

לביבות על שום מה

מספר השף מלכיור: לביבות הן מאכל שנקשר לחג אחר, חנוכה. במיוחד בהקשר של השמן, אלא מאי, לאורך שנותי במטבח, הכנתי לביבות בפסח יותר מאשר בימי החנוכה. הפעם הלביבה היא לביבה שלמדתי להכין מנונה רוזה, הסבתא של עמליה גרוטו שגרה בגטו היהודי ברומא. אני סוחב את המתכון איתי שנים וחוזר אליו באהבה בכל פסח ובכל מטבח בו אני עובד בחג. זה לא מתכון לביבה רגיל שכן הוא מכיל בתוכו יותר מאשר רק תפוחי אדמה. כיאה למטבח איטלקי-רומאי משתמשים בירקות עונתיים והחרשופ (ארטישוק) בשיא פריחתו בחג הפסח.

לביבות ארטישוק לפסח (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים (20 לביבות)

  • 4 לבבות אריטשוק מנוקים וחלוטים עד תום
  • 100 גרם גרגרי חומוס מבושלים (מתאים כמובן, לאוכלי קטניות) – לא חובה
  • 4 ביצים L
  • 140 גרם קמח מצה
  • 1 בצל קצוץ ומטוגן
  • תפוח אדמה מבושל עד תום ( מי שלא משתמש בקטניות החומוס יוסיף עוד 1/2 תפוח אדמה או 2 לבבות ארטישוק במקום)
  • פטרוזיליה
  • שמיר
  • בזיליקום
  • סלרי (עלים)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
טיגון לביבות ארטישוק (צילום אליחנן מלכיור)

אופן הכנה

  1. מכניסים כל המצרכים למעט קמח מצה, למעבד מזון ומעבדים לקבלת מסה אחידה
  2. מוסיפים את קמח המצה ומעבדים ביד
  3. מכינים קציצות "קבב" ואחר משטחים לקבלת לביבה
  4. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בחום נמוך יחסית לקבלת צבע וקראסט

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון וחג שמח

כתיבת תגובה