השף אליחנן מלכיור עם סלט כרוב וסיפור ||| סלט שבטח אכלתם או הכנתם גרסה זו או אחרת ||| הפעם מתכון של הסלט המקורי הישר מלאס וגאס ||| מתכון שמוקדש לזכרה של בטסי בריאן שידעה לשלוף בזמן הנכון את המתכון וללמד את מלכיור ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
סלט לונסטאר קולסלאו The LoneStar Coleslaw Salad
בלאס וגאס יש מסעדה בשם דה לונסטאר The Lone Star, מסעדה אחת מרשת גדולה של מסעדות בשר. יש להם מספר מנות כוכב עליהם ארחיב בפעם אחרת כמו בצל מטוגן כפרח בטיגון עמוק, עוגת גבינה מאד מיוחדת להם שבצ'יז פאיי פקטורי תמצאו עוגה שאולי דמה לה אבל הפעם נספר על סלט קולסלאו מאד מיוחד להם. אני רוצה גם בהזדמנות זאת להקדיש אותו לזכרה של בטסי בריאן שעבדה איתי ולימדה אותי את הסוד של הלונסטאר קולסלאו סלט.
בטסי, אמרקאית גדולה מהחיים (תרתי משמע) חיבקה את החיים ואהבה אותם בכל נפשה ולצערי הלכה לעולמה לפני שלוש שנים. אכלתי את הסלט וניסיתי לשחזר את הטעם מספר פעמים ביחד עם הטבחים במסעדה ותמיד העלתי חרס. סיפרתי את זה לבטסי והיא הניפה יד בביטול ושלפה מהשרוול את המתכון.
מצרכים
- 1/2 כרוב בינוני
- 1 גזר גדול
- 1 בצל בינוני
- מלח ופלפל לפי הטעם
- צרור פטרוזליה
- 2 כפות גדושות מיונית
- 1 כף גדושה של סוכר
אופן הכנה
- לפרוס את הכרוב דק
- להעביר במגרדת חורים גסה את הגזר והבצל
- לקצוץ דק את הפטרוזיליה
- הכל לתוך קערה
- נלחץ טוב טוב ונסחט ביד
טיפ: הכרוב נלחץ לרמת שבירה וסחיטה
הערה בונה: פעם אחת תכינו לא תפסיקו
פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון