מתכון: יום ההמבורגר Hamburger Day

השף אליחנן מלכיור עם מתכון ליום ההמבורגר שחל ב-28 למאי ||| מתכון להמבורגר שיתאים לכל ישראלי ולא רק ישראלי ||| כל מה שצריך זה לעקוב אחר המתכון ומובטח לכם מחמאות מכל עבר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

המבורגר עשיר ועסיסי (צילום אייל בן תקווה גוטמן)

מצרכים

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון גס או קצוץ ידני
  • 20 גרם פלפל שחור גרוס
  • 2 בצל גדול
  • 1/2 כוס שמן לטיגון
  • 20 גרם מלח
  • 1/2 כוס מי סודה
  • 54 גרם רוטב ברבקיו BarBQ
  • 60 גרם שום טחון

לעבודה

  1. קוצצים גס את הבצל ומטגנים בשמן
  2. מסננים את השמן ומקררים (אסור לערבב בבשר מאסת בצל חמה)
  3. הערה: מי שטוחן, יטחן גס ומי שטוחנים לו בקצביה יבקש את התערובת בטחינה גסה
  4. טוחנים גם את הבצל (הקר) ופלפל השחור יחד עם הבשר
  5. מוסיפים רוטב ברביקיו מלח ומי סודה ולשים כמו בצק אבל לא להגזים בלישה
  6. מניחים במקרר בכלי מכוסה לשעתיים לפחות
  7. צרים כדורים במשקל אחיד, ומשטחים ביד
  8. טיפ: ניתן להשתמש ברינג (טבעת מתכת)
  9. מניחים מסודר על נייר אפיה ומשאירים למנוחה במקרר
  10. צולים את ההמבורגר על גריל או במחבת גריל, עד לדרגת ההכנה הרצויה

הגשה

 
- פרסומת -

 
  • מגישים על לחמנייה, עם חסה, פרוסות בצל סגול ומלפפון חמוץ. ליד  נוסיף צ'יפס או פלחי תפוח אדמה צלויים
  • אני מציע עוד אופן הגשה: מקרמלים בצל ופטריות חתוכות ומוסיפים את ההמבורגר (כמו בתמונה).

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

כתיבת תגובה