השף אליחנן מלכיור עם מתכון ליום ההמבורגר שחל ב-28 למאי ||| מתכון להמבורגר שיתאים לכל ישראלי ולא רק ישראלי ||| כל מה שצריך זה לעקוב אחר המתכון ומובטח לכם מחמאות מכל עבר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 ק"ג בשר בקר טחון גס או קצוץ ידני
- 20 גרם פלפל שחור גרוס
- 2 בצל גדול
- 1/2 כוס שמן לטיגון
- 20 גרם מלח
- 1/2 כוס מי סודה
- 54 גרם רוטב ברבקיו BarBQ
- 60 גרם שום טחון
לעבודה
- קוצצים גס את הבצל ומטגנים בשמן
- מסננים את השמן ומקררים (אסור לערבב בבשר מאסת בצל חמה)
- הערה: מי שטוחן, יטחן גס ומי שטוחנים לו בקצביה יבקש את התערובת בטחינה גסה
- טוחנים גם את הבצל (הקר) ופלפל השחור יחד עם הבשר
- מוסיפים רוטב ברביקיו מלח ומי סודה ולשים כמו בצק אבל לא להגזים בלישה
- מניחים במקרר בכלי מכוסה לשעתיים לפחות
- צרים כדורים במשקל אחיד, ומשטחים ביד
- טיפ: ניתן להשתמש ברינג (טבעת מתכת)
- מניחים מסודר על נייר אפיה ומשאירים למנוחה במקרר
- צולים את ההמבורגר על גריל או במחבת גריל, עד לדרגת ההכנה הרצויה
הגשה
- מגישים על לחמנייה, עם חסה, פרוסות בצל סגול ומלפפון חמוץ. ליד נוסיף צ'יפס או פלחי תפוח אדמה צלויים
- אני מציע עוד אופן הגשה: מקרמלים בצל ופטריות חתוכות ומוסיפים את ההמבורגר (כמו בתמונה).
פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון