השף אליחנן מלכיור עם פשטידה שנקראת ברומא Torta di Patate ||| מתכון לפסח ולכל ימות השנה גם לנמנעים מגלוטן ||| פשטידה של נונה רוזה, הסבתא של עמנואלה ברומא ||| מתכון שמקורו במטבח הרומאי הותאם לפסח ולצליאקים וגם ללא שרויה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
Torta di Patate
מספר מלכיור: מתכון של פשטידה מהסבתא של עמנואלה, נונה רוזה. גם הוא ללא גלוטן ללא שרויה מתכון של פסח ולכל השנה. הפשטידה די מזכירה את המעקוד וההבדל היחיד שהפשטידה שלנו לא מכילה גזר ואפונה וללא קמח חיטה. ראוי לציין שיהודים איטלקיים משתמשים בפסח בקמח חומוס כך שמי שמקפיד בפסח ללא קטניות, יכול לדעתי להמיר את קמח החומוס בקמח תפוחי אדמה. האמת לא ניסיתי אבל ניראה הגיוני.
מצרכים
- 1-1.5 ק"ג תפוחי אדמה
- 2 בצלים פרוסים מאודים בשמן
- 1 פלפל אדום קונקסה (קוביות) מאודה עם הבצל
- 5 ביצים L
- 150 גרם קמח חומוס
- 1/4 כפית אבקת אפיה
- הרבה פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף מלח
- 1 כף פלפל
- 2 כפות מיץ לימון
- 120 סמ"ק שמן זית
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מאדים בסיר עם שמן את הבצל והפלפל
- מאחדים את כל החומרים
- נוסיף לסיר שמן בנדיבות
- יוצקים חזרה לסיר בו איידנו את הבצל והפלפל
- נמשיך לבשל על להבה בינונית גבוהה, כאשר הסיר מכוסה במכסה, כ- 10 דקות
- נסיר את המכסה ונכניס לתנור להמשך אפייה של כ- 1.5 שעות
- הערה: יש לבדוק עם קיסם שפנים הפשטידה אפוי
- נוציא מהתנור ונקרר
- נפריד את הפשטידה מדפנות הסיר בעזרת סכין
- נהפוך על כלי הגשה ונפרוס
פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון