מתכון: עוגת גבינה קלילה וללא גלוטן

השף אליחנן מלכיור עם עוגת גבינה לפסח וללא שרויה ||| עוגת גבינה קלילה גם לכל ימות השנה וללא גלוטן ||| עוגת גבינה שבמקור היא של השף ז'ואל רובישון Joël Robuchon ||| שינויים במתכון הצרפתי הפכו את העוגה מתאימה לפסח, לנמנעים מגלוטן וגם ללא שרויה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

עוגת גבינה קלילה וללא גלוטן (צילום אליחנן מלכיור)

עוגת הגבינה של רובישון

מספר השף מלכיור: לפני שנים רבות, עוד לפני עידן הדוא"ל ותכתובות וטסאפ, ניהלתי חלופי דברים במכתבים עם השף הצרפתי הנודע ז'ואל רובישון Joël Robuchon – האיש שהמציא את הפשטות בבישול הצרפתי. צפיתי בתוכנית טלוויזיה בה הוא הציג הכנת עוגת גבינה וכמובן שמיד הכנתי מהעוגה ושמחתי מהתוצאה…ולא רק אני. לימים נתבקשתי להוציא מתכון, שלחתי לרובישון מכתב בו הסברתי את השינויים וביקשתי רשות להשתמש במתכון עם הקרדיט שיועבר אליו.

במכתב תשובה, ציין רובישון שאין צורך בקרדיט מכיוון שמרגע ששיניתי את המתכון הוא לא הבעלים שלו יותר. שלחתי לו מכתב תודה אבל בפרסום, ציינתי את שמו. ז'ואל נפטר באוגוסט 2018 ואני מעלה את המתכון שלו כי באמת כל הקרדיט לעוגה אליו. במתכון המקורי שלו יש גם כף קמח. אבל גם כף לא יעבור בפסח ולא יכנס בעוגה שתתאים לצליאקים. במשך שנים העוגה ליוותה אותי ואת לקוחותי וגם זכיתי לתשבחות רבות אבל כפי שבזמנו עשיתי לה שינויים באישור השף החלטתי ללכת עוד צעד רחוק יותר ולהתאים אותה לצליאקים, לחג החירות ולדרישות הכשרות המחמירות.

עוגת גבינה ללא גלוטן (צילום אליחנן מלכיור)

מצרכים

 
- פרסומת -

 
  • 500 גרם גבינה לבנה (עדיף גבינת שמנת)
  • 100 גרם קמח תפוחי אדמה או קמח חומוס (תלוי בכשרות)
  • 3 ביצים L
  • 50 גרם קמח שקדים
  • זרזיף וניל
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 יח' שמנת חמוצה (אם השתמשתם בגבינת שמנת אין צורך)
  • זסט מגורר מקליפת חצי לימון

לציפוי

  • 3 כפיות אינסטנט פודינג לציפוי (עדיף בטעם לימון)
  • 1 יח' שמנת חמוצה
עוגת גבינה קלה ללא גלוטן (צילום אליחנן מלכיור)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות
  2. משמנים תבנית אפיה מלבנית
  3. הכניסו את כל המצרכים  (ללא מצרכי הציפוי, כמובן) לכלי
  4. עם מטרפה לערבב עד האחדה
  5. הערה: אם השתמשתם בגבינת שמנת אין צורך להוסיף למאסה שמנת חמוצה (אבל אם הוספתם לא קרה כלום)
  6. שפכו המסה לתבנית ושטחו לגובה אחיד
  7. הכניסו לתנור ל-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
  8. לציפוי נערבב 3 כפות פודינג עם שמנת חמוצה
  9. נצפה את העוגה המוכנה
  10. נחזיר לתנור לגמר אפיה 5 דקות

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

כתיבת תגובה