מתכון: מיני סופגניות ריבה וקינמון ללא טיגון

לחנוכה שמרית מציעה מתכון לסופגניות אפויות ביתיות, קלות הכנה ובכוסות |||  סופגניות במילוי ריבה ובשימוש נטורינה של שמרית ||| על בסיס שמן קוקוס, תחליף מרגרינה איכותי עשיר לאפייה מנצחת ||| לפרטים ולמתכון בהמשך <<<

מיני סופגניות אפויות (צילום אמיר מנחם)

מצרכים (לכ- 15 מיני-סופגניות)

לבצק

  • 3.5 כוסות קמח (500 גרם)
  • 1/2 שקית שמרית (25 גרם)
  • 1/4 כוס + 2 כפות סוכר (75 גרם)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס חלב פושר (120 מ"ל)
  • 2 ביצים
  • 120 גרם נטורינה קוקוס "שמרית" רכה, חתוכה לקוביות
מיני סופגניות אפויות שמרית (צילום אמיר מנחם)

למילוי

  • 400 גרם ריבת תות/פטל

לקישוט

  • אבקת סוכר

אופן הכנה

    1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח
    2. מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך (כ- 8 דקות(
    3. משמנים מעט את הבצק, מעבירים לקערה מכסים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח (כשעה וחצי)
    4. מניחים כלים אישיים שמתאימים לאפייה בתנור על מגש אפייה
    5. ממלאים כל כלי בריבה
    6. מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל- 36 כדורים קטנים
    7. מקבצים יחד 3 כדורים ומניחים בתוך הכלי מעל הריבה מכסים במגבת ומשאירים לתפוח במשך 30 דקות נוספות
    8. אופים בתנור שחומם מראש ל-170מעלות, למשך 25 ל-30 דקות, או עד שהסופגניות תופחות ומזהיבות
    9. מצננים (לריבה לוקח זמן להתקרר, אז נזהרים!)
    10. זורים את אבקת הסוכר ומגישים

הערה: אם הסופגניות משחימות מהר מדי, מכסים את התבניות עם נייר כסף וממשיכים לאפות

בתיאבון וחג שמח!

כתיבת תגובה