לחנוכה שמרית מציעה מתכון לסופגניות אפויות ביתיות, קלות הכנה ובכוסות ||| סופגניות במילוי ריבה ובשימוש נטורינה של שמרית ||| על בסיס שמן קוקוס, תחליף מרגרינה איכותי עשיר לאפייה מנצחת ||| לפרטים ולמתכון בהמשך <<<
מצרכים (לכ- 15 מיני-סופגניות)
לבצק
- 3.5 כוסות קמח (500 גרם)
- 1/2 שקית שמרית (25 גרם)
- 1/4 כוס + 2 כפות סוכר (75 גרם)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס חלב פושר (120 מ"ל)
- 2 ביצים
- 120 גרם נטורינה קוקוס "שמרית" רכה, חתוכה לקוביות
למילוי
- 400 גרם ריבת תות/פטל
לקישוט
- אבקת סוכר
אופן הכנה
-
- בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח
- מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך (כ- 8 דקות(
- משמנים מעט את הבצק, מעבירים לקערה מכסים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח (כשעה וחצי)
- מניחים כלים אישיים שמתאימים לאפייה בתנור על מגש אפייה
- ממלאים כל כלי בריבה
- מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל- 36 כדורים קטנים
- מקבצים יחד 3 כדורים ומניחים בתוך הכלי מעל הריבה מכסים במגבת ומשאירים לתפוח במשך 30 דקות נוספות
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170מעלות, למשך 25 ל-30 דקות, או עד שהסופגניות תופחות ומזהיבות
- מצננים (לריבה לוקח זמן להתקרר, אז נזהרים!)
- זורים את אבקת הסוכר ומגישים
הערה: אם הסופגניות משחימות מהר מדי, מכסים את התבניות עם נייר כסף וממשיכים לאפות
בתיאבון וחג שמח!