חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טארט טבעוני של קקאו ושקדים

טארטTart  הוא מאפה עליו סיפרנו בכמה דרסאו כמו סיפורו של מתכון טארט בצל ||| סיפרנו גם על טארט לימון וגם על טארט תפוחי עץ ועוד ||| המאפה מורכב מתחתית בצק היא הקלתית ועליה מילוי מתוק לרוב וכיד הדמיון ||| הפעם טארט טבעוני עשיר ושוקולדי עם טעמי גבינה אבל…טבעוני ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טארט גבינה וקקאו (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית 26 עגולה)

ל"קוטג'" טבעוני

  • 200 גרם טופו
  • 250 מ"ל שמנת צמחית לבישול 15-20% שומן (לא ממותקת)
  • 1 כפית שמן קוקוס
  • מלח

לבצק פריך שקדים וקקאו

לקרם הגבינה

  • 350 גרם קוטג' טבעוני שהכנו מראש
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה צמחית להקצפה
  • 4 כפות קרם שוקולד אגוזים טבעוני

לקישוט

  • פירות יער
  • עלי נענע

אופן הכנה

  1. הכנת הקוטג' הטבעוני: סוחטים את הטופו ומוציאים ממנו את המים (כדי שיוכל לספוג את השמנת)
  2. קוצצים את הטופו לפיסות קטנטנות ומעבירים לקערית
  3. יוצקים על הטופו את השמנת הצמחית ומערבבים היטב
  4. מוסיפים את שמן הקוקוס
  5. מתבלים במעט מלח ומערבבים
  6. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה
  7. הערה: בזמן זה קוביות הטופו יספגו את בלילת השמנת
  8. הכנת הבצק הפריך: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות נמוכה את מצרכי הבצק, חוץ מרסק התפוחים
  9. מערבבים את הבצק עד שהוא נהיה פירורי כמו חול
  10. מוסיפים את רסק התפוחים וממשיכים לעבד במיקסר כמה שניות, עד שמתקבל בצק
  11. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך לפחות חצי שעה
  12. מעבירים את הבצק הקר למשטח נייר אפייה ומרדדים
  13. מניחים את נייר האפייה עם הבצק על תבנית אפייה במרכז וחותכים את הבצק בעיגול בסמוך לדפנות התבנית
  14. משמנים את התבנית ומעבירים את הבצק לתבנית
  15. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  16. אופים את תחתית הבצק במשך 25 דקות ואחר כך מצננים לטמפרטורת חדר
  17. הכנת הקרם גבינה: בקערה טורפים את הקוטג' הטבעוני, אבקת סוכר ותמצית וניל לקבלת קרם חלק
  18. מקציפים שמנת מתוקה צמחית
  19. מוסיפים את קציפת השמנת לתערובת הגבינה בעזרת לקקן ובתנועות עדינות כדי לא להוציא את האוויר מהקצפת
  20. יוצקים את תערובת קרם הגבינה והשמנת על תחתית הבצק
  21. יוצקים את קרם השוקולד על מילוי הגבינה
  22. בעזרת מזלג מערבבים מעט בתנועה סיבובית כדי לקבל מראה דמוי שיש

הגשה

מגישים קר אחרי לפחות חצי שעה בקירור

מקשטים בפירות יער שאוהבים ובכמה עלי נענע

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *