יש אצלנו מספר מתכוני בּוּרְגוּל כמו מג'דרה או קינוח על בסיס בורגול ||| סיפרנו על מתכון צ'י-קופטה בורגול ועוד ||| הפעם מתכון מאד פופולארי בקווקז העשירה בפירות שמיובשים טבעית בשמש הקופחת ובאגוזים ||| מתכון שיכול להיות תוספת למנה העיקרית או ארוחה קלה ומזינה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- ⅓ כוס משמשים מיובשים
- ⅓ כוס שזיפים מיובשים מגולענים
- 1 כוס בורגול גס
- 2 כפות חמאה ללא מלח או שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- ¼ כוס צימוקים כהים או זהובים (או תערובת של צימוקים וחמוציות מיובשות)
להגשה
- ¼ כוס שקדים מולבנים, קלויים קלות, חתוכים לפרוסות
- 2 כפות צנוברים קלויים קלות
- יוגורט לבן
אופן הכנה
- בקערה עם מים מניחים את המשמשים והשזיפים ומשרים ללילה או לפחות 4-6 שעות
- מניחים מסננת מעל הקערה ומסננים את הפירות היבשים אבל שומרים על המים
- חותכים את הפירות לפרוסות דקות
- בסיר ממלאים 2 כוסות מהמים שבהם הושרו הפירות היבשים ומביאים לרתיחה
- בסיר נפרד ממיסים את החמאה או מחממים השמן זית על להבה בינונית
- מוסיפים את הבורגול ומערבבים כל הזמן כמה דקות עד שהבורגול מריח קלוי
- מוסיפים את המלח, פירות יבשים ומי הפירות הרתוחים, ומביאים לרתיחה
- מרתיחים במשך חמש דקות, ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים בעדינות במשך 8-10 דקות עד שהמים נספגים בבורגול
- מסירים מהכיריים, מכסים במגבת מטבח נקייה ומניחים מכסה סירים על המגבת
- הניחו לבורגול לשבת 15 דקות
הגשה
מחלקים את הבורגול לצלחות הגשה, מפזרים צנוברים ושקדים ומגישים לצד יוגורט קר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite