חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: בורגול פילף עם אגוזים ופירות יבשים

יש אצלנו מספר מתכוני בּוּרְגוּל כמו מג'דרה או קינוח על בסיס בורגול ||| סיפרנו על מתכון צ'י-קופטה בורגול ועוד ||| הפעם מתכון מאד פופולארי בקווקז העשירה בפירות שמיובשים טבעית בשמש הקופחת ובאגוזים ||| מתכון שיכול להיות תוספת למנה העיקרית או ארוחה קלה ומזינה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בורגול פילף עם אגוזים ופירות יבשים (צילום דני בר)

מצרכים (6 מנות)

להגשה

אופן הכנה

  1. בקערה עם מים מניחים את המשמשים והשזיפים ומשרים ללילה או לפחות 4-6 שעות
  2. מניחים מסננת מעל הקערה ומסננים את הפירות היבשים אבל שומרים על המים
  3. חותכים את הפירות לפרוסות דקות
  4. בסיר ממלאים 2 כוסות מהמים שבהם הושרו הפירות היבשים ומביאים לרתיחה
  5. בסיר נפרד ממיסים את החמאה או מחממים השמן זית על להבה בינונית
  6. מוסיפים את הבורגול ומערבבים כל הזמן כמה דקות עד שהבורגול מריח קלוי
  7. מוסיפים את המלח, פירות יבשים ומי הפירות הרתוחים, ומביאים לרתיחה
  8. מרתיחים במשך חמש דקות, ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים בעדינות במשך 8-10 דקות עד שהמים נספגים בבורגול
  9. מסירים מהכיריים, מכסים במגבת מטבח נקייה ומניחים מכסה סירים על המגבת
  10. הניחו לבורגול לשבת 15 דקות

הגשה

מחלקים את הבורגול לצלחות הגשה, מפזרים צנוברים ושקדים ומגישים לצד יוגורט קר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *