חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קינוח כדורי בורגול

השף אליחנן מלכיור עם קינוח מפתיע ומקורי ||| מתכון שהתחיל משאריות בורגול ועף גבוה ומתוק ||| על בסיס בורגול, בצל וביצים השמים הם הגבול ||| קינוח שמוקדש ליום העצמאות ועשיר בכל טוב כיד הדמיון הטובה עליכם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

קינוח כדורי בורגול (צילום אליחנן מלכיור)

ואלה תולדות

מספר מלכיור: רוב המתכונים האישיים שלי באים בכורח המציאות. לעיתים נשארים לי עודפים של חומרי גלם או כאשר שיניתי תפריט ונשארו לי הכנות מתפריט קודם. אני לא זורק כלום אם הוא לא מקולקל או פג תוקף. היום מצאתי את עצמי עם כלי שלם עם בורגול. תכננתי לעשות קובה דמשקאית, בצוק מלחמת הקורונה ובאין אורחים מלבד בני הבית עלה לי רעיון בראש לקינוח על בסיס בורגול. עברתי על מתכוני הרב גוגל ולא מצאתי חוץ מסלטים רבים ומתוקים.

מה יש לנו פה? בסך הכול בורגול שהוא למעשה בן דוד של חיטה והיא הסבתא של הקמח אז הפעלתי את בלוטות הטעם הדמיוני שלי ובניתי מתכון נהדר. כמו כל מתכון אני מחלק אותו למספר טכניקות עבודה לראות מה יותר מתאים. גם פה ניסיתי טיגון במחבת כמו לביבה, טיגון בשמן עמוק, ואפייה בתנור. נכון לכתיבת שורות אלו הטיגון העמוק זכה לרוב התשבחות. אחריו האפוי.

טיגון בצל במים

טיגון בצל עם מים ושמן (צילום אליחנן מלכיור)

את הפטנט הזה למדתי מאחד השפים שעבדו אצלי ברומא. בעוד רוב השפים במלון, השתמשו בסודה לשתייה, הבחור הזה הגיב בביטול והשתמש תמיד במים והתוצאות לדעתי טובות יותר. הפרטים למטה בשלבים 1-4 בהכנת המתכון.

מצרכים

  • 240 גרם בורגול מוכן (קלי קלות)
  • 80 גרם גרעיני חמנייה
  • 160 גרם אגוזי מלך/פקן מרוסקים
  • 160 גרם צימוקים שחורים (אפשר חמוציות או צימוק לבן או אפילו זנגוויל מסוכר
  • 2 ביצים L
  • 2 בצלים קצוצים מטוגנים מראש (אני ארחיב על השיטה בה אני מטגן)
  • 70 סמ"ק מים (כחצי כוס)
  • 100 גרם פרורי לחם (אפשר גם לצפות אני לא ציפיתי)
  • 100 גרם סוכר (אני שמתי סוכר דמררה כי הוא היה זמין)
  • 50 גרם קינמון טחון
  • 15 גרם הל טחון
  • שמן לטיגון
  • טיפ: אפשר גם מי סוכר מוכנים מראש
  • אבקת סוכר לציפוי
  • הערה: אפשר להוסיף או להוריד מה שבא לכם חוץ מהביצים, בצל ובורגול כי הם עיקר הקינוח
נקניק התערובת לקינוח כדורי בורגול (צילום אליחנן מלכיור)

לעבודה

  1. קוצצים בצל ובמחבת משומן מטגנים בלי לגעת במחבת
  2. כשמתחיל להיות ריח טיגון מכניסים חצי כוס מים ונותנים לה להתאדות
  3. כשהמים בישלו את הבצל הם מתאדים ואז ממשיך תהליך הטיגון עד השחמה
  4. מכניסים המצרכים למעט האגוזים המרוסקים, למעבד מזון לקבלת מסה אחידה
  5. מוסיפים האגוזים המרוסקים ומערבבים ביד לקבלת מסה אחידה שרסק האגוזים מפוזר בה באופן אחיד
  6. מגלגלים צינור מהמסה
  7. פורסים ממנו פלחים
  8. יוצרים מכל פלח כדור קטן לגודל ביס
  9. מטגנים עד הזהבה
  10. מקררים
  11. בוזקים אבקת סוכר או טובלים במי סוכר (אם מעדיפים את מי הסוכר אפשר לאחר הטבילה לצפות בקוקוס
המסה לקינוח כדורי בורגול (צילום אליחנן מלכיור)

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *