השף אליחנן מלכיור עם טוליפ עוף בסיר ||| טוליפ או כפי שהאמריקאים קוראים למנה Lollipop Chicken ||| הוראות פשוטות למנה מיוחדת שמאפשרת לאכול עוף בלי הרבה אצבעות שמנות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
טוליפ עוף Lollipop Chicken
מספר מלכיור: את המנה הזו אני סוחב עמי שנים ולמעשה זו מנת עקרת הבית עם שדרוג. יצא לי לאכול אותה בטעמים, תיבולים וצורות הגשה שונות. אין אצלי מושג בבישול "ככה לא עושים" – הכול טוב כל עוד מטפלים במזון נכון, נקי, ואסתטי.
אסתטיקה הוא שם המנה שעיקרה הוא שוקיות עוף שעוברות טיפול הנקרא בלשון מקצועית טוליפ או בארה"ב בשם החיבה סוכריית מקל Lollipop Chicken גם כאן ניתן להכין מטוגן, מצופה בפרורי לחם או בבלילה (נרחיב על השיטה בהמשך).
הפעם הגרסה בסיר מתכון קליל ומהנה הכנות מהירות ותוך חצי שעה עד ארבעים דקות תלקקו את הצלחת.
מצרכים
- 1 בצל שלם פרוס
- 30 גרם פפריקה
- 15 גרם כורכום
- 15 גרם סוכר
- 1 עגבנייה גדולה מרוסקת (אפשר פחית)
- 4-8 פטריות שמפיניון חתוכות
- 1 פלפל אדום (לא חובה)
- 3 תפוחי אדמה פרוסים
- סחוג או מטבוחה סרירצ'ה או כל מטבל חריף (לאוהבי החריף)
- כוסברה קצוצה או פטרוזיליה (למי שמתעב כוסברה)
- 250 סמ"ק ציר עוף
- 6 שוקיות עוף טוליפ (קל להכין אפשר לבקש מהקצב)
לעבודה
- נחתוך באבחה את הקצה הדק של השוקית (זה שבחיי העוף מחובר לרגל) הערה: יש להשתמש בסכין טובה וחדה ואת הבשר והעור נלחץ כלפי מטה כאשר השוקית מוצמדת לקרש החיתוך (יש שהופכים את העור, אני מציע לוותר על התהליך הזה)
- את הבצל נטגן לשקיפות (דיברנו כבר על טיגון במים)
- נערבב את כל התבלינים (פפריקה, כורכום, סוכר – רק תבלינים) יחד
- נוסיף את השוקיות לסיר בו הבצל המטוגן למספר דקות עד לקבלת צבע שחום כמעה
- נוסיף את תערובת התבלינים ונערבב למספר דקות
- נוציא את השוקיות לצלחת
- במקומן נכניס את הירקות לקבל צריבה קלה כ-5 דקות
- נחזיר את השוקיות ומעל נוסיף עגבנייה מרוסקת וציר עוף שהכנו מבעד מועד. הערה: אם הרוטב לא מכסה את השוקיות והירקות נוסיף מים. למי שאין ציר עוף, יכין מאבקת מרק וכמובן על חשבון מלח שלא יכנס
- מלח ופלפל יכנסו לתבשיל תוך כדי טעימה
- נבשל כ-40 דקות והכל מוכן
הגשה: אורז יתקבל כמצע מבורך
פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון