צִימֶעס גזר מתוק ועשיר בטעמים של בית יהודי ממזרח אירופה ||| סלט גזר מרענן לימי הקיץ החמים ||| סלט גזר מתוק, סלט גזר עם כרוב וגם סלט גזר ועירית ||| להעשרת המתכון מומלץ לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי או פיקואל ולא תצטערו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
צִימֶעס
מצרכים (6-8 מנות)
- 1 ק"ג גזר גמדי קפוא (או טרי בעונה)
- 300 גרם שזיפים שחורים מיובשים
- 2 כפות שמן זית עדין
- 2 כפות גדושות דבש
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות סוכר חום
- 1/4 כפית קינמון
- מים
אופן הכנה
- להשרות במים את השזיפים המיובשים כ-15 דקות
- המיס בסיר השמן, דבש, מלח, סוכר חום וקינמון
- להרתיח התמיסה ולאחר להוסיף 3/4 כוס מים מהשזיפים שהושרו בהם
- להוסיף הגזר גמדי והשזיפים ללא מים נוספים
- לבשל על להבה קטנה כשעה
סלט גזר ועירית
מצרכים (6-8 מנות)
- 1 ק"ג גזר
- 1 חבילת עירית
- 150 גרם שברי פקאן מסוכרים
- חופן חמוציות מסוכרות
לרוטב
- 1/2 כוס שמן זית עדין
- 1/2 כוס מיץ לימון (או 1/4 כוס חומץ טבעי)
- 2 שיני שום כתוש
- 2-3 כפות סוכר חום
- מלח
- פלפל שחור
אופן הכנה
- לגרד את הגזר בפומפיה או מעבד מזון
- להוסיף עירית קצוצה, שברי פקאן וחמוציות
- לערבב את מצרכי הרוטב לקבלת רוטב אחיד לטעמכם
- לבזוק הרוטב על תערובת הגזר ולערבב
- להשאיר לפחות שעה להטמעת הרוטב בגזר
סלט גזר של אביבה
מצרכים (6-8 מנות)
- 1 ק"ג גזר
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל
- שום כתוש
אופן הכנה
- לרחוץ את הגזר ולחתוך לרצועות דקות
- להכניס הגזר לסיר עם מים, להוסיף מעט שום כתוש
- לבשל בלהבה נמוכה עד שיהיה חצי רך
- להוציא לתבל בשמן, מלח ופלפל
סלט כרוב לבן וגזר של אביבה
מצרכים
- 1 כרוב לבן בינוני
- 3-4 גזר
- 2 סוכרזית
- 1.5 כפות חומץ
- 3 כפות מיונית
אופן הכנה
- לרסק את הכרוב והגזר במגרדת
- להמיס את הסוכרזית במעט מים רותחים,
- להוסיף מיונית וחומץ ולערבב
בתיאבון