חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מאכלי גזר יהודיים

צִימֶעס גזר מתוק ועשיר בטעמים של בית יהודי ממזרח אירופה ||| סלט גזר מרענן לימי הקיץ החמים ||| סלט גזר מתוק, סלט גזר עם כרוב וגם סלט גזר ועירית ||| להעשרת המתכון מומלץ לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי או פיקואל ולא תצטערו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

סלט גזר (צילום Pixabay)

צִימֶעס

מצרכים (6-8 מנות)

  • 1 ק"ג גזר גמדי קפוא (או טרי בעונה)
  • 300 גרם שזיפים שחורים מיובשים
  • 2 כפות שמן זית עדין
  • 2 כפות גדושות דבש
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1/4 כפית קינמון
  • מים

אופן הכנה

  1. להשרות במים את השזיפים המיובשים כ-15 דקות
  2. המיס בסיר השמן, דבש, מלח, סוכר חום וקינמון
  3. להרתיח התמיסה ולאחר להוסיף 3/4 כוס מים מהשזיפים שהושרו בהם
  4. להוסיף הגזר גמדי  והשזיפים ללא מים נוספים
  5. לבשל על להבה קטנה כשעה
סלט גזר (צילום Pixabay)

סלט גזר ועירית

מצרכים (6-8 מנות)

  • 1 ק"ג גזר
  • 1 חבילת עירית
  • 150 גרם שברי פקאן מסוכרים
  • חופן חמוציות מסוכרות

לרוטב

  • 1/2 כוס שמן זית עדין
  • 1/2 כוס מיץ לימון (או 1/4 כוס חומץ טבעי)
  • 2 שיני שום כתוש
  • 2-3 כפות סוכר חום
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן הכנה

  1. לגרד את הגזר בפומפיה או מעבד מזון
  2. להוסיף עירית קצוצה, שברי פקאן וחמוציות
  3. לערבב את מצרכי הרוטב לקבלת רוטב אחיד לטעמכם
  4. לבזוק הרוטב על תערובת הגזר ולערבב
  5. להשאיר לפחות שעה להטמעת הרוטב בגזר

סלט גזר של אביבה

מצרכים (6-8 מנות)

  • 1 ק"ג גזר
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • שום כתוש

אופן הכנה

  1. לרחוץ את הגזר ולחתוך לרצועות דקות
  2. להכניס הגזר לסיר עם מים, להוסיף מעט שום כתוש
  1. לבשל בלהבה נמוכה עד שיהיה חצי רך
  2. להוציא לתבל בשמן, מלח ופלפל
גזר (צילום Pixabay)

סלט כרוב לבן וגזר של אביבה

מצרכים

  • 1 כרוב לבן בינוני
  • 3-4 גזר
  • 2 סוכרזית
  • 1.5 כפות חומץ
  • 3 כפות מיונית

אופן הכנה

  1. לרסק את הכרוב והגזר במגרדת
  2. להמיס את הסוכרזית במעט מים רותחים,
  3.  להוסיף מיונית וחומץ ולערבב

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *