דג לברק Bass אבל אפשר גם פורל או דניס או בורי ||| מנה מפתיעה בפשטות וביחוד לעומת התוצאה שהיא גורמה ||| מגוון הירקות הוא ק המלצה. לכו על ירקות שאוהבים ושזמינים על פי העונה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2-4 מנות)
- 2 דגי לברק נקיים, שלמים וטריים
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור
- עגבניות שרי בצבעים שונים
- בצל סגול
- כרישה
- שומר
- אגס או אפרסק או נקטרינה
- כוס יין לבן
לעבודה
- מחממים תנור לחום 220-250 מעלות (חום גבוה)
- חורצים 2-3 חריצים עמוקים באלכסון, בבשר הדגים עד האדרה שלהם
- ממליחים את הדגים בתוך החריצים ועל עורם
- בסיר גדול שיתאים לתנור, מניחים את הדגים
- מפזרים סביב הדגים את הירקות שבחרנו כשהם חתוכים לחצאים או רבעים
- מזליפים שמן זית בנדיבות
- מכניסים הסיר לתנור החם מאוד, לאפייה של 30-40 דקות (תלוי בגודל הדגים)
- בתום האפייה מעבירים הסיר לכיריים, על להבה נמוכה
- מוזגים את היין הלבן ועוד מעט שמן זית
- מביאים לרתיחה ומצמצמים הנוזלים על להבה נמוכה
בתיאבון