חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: דג לברק וירקות בתנור

דג לברק Bass אבל אפשר גם פורל או דניס או בורי ||| מנה מפתיעה בפשטות וביחוד לעומת התוצאה שהיא גורמה ||| מגוון הירקות הוא ק המלצה. לכו על ירקות שאוהבים ושזמינים על פי העונה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

לברק בגריל (צילום דני בר)

מצרכים (2-4 מנות)

  • 2 דגי לברק נקיים, שלמים וטריים
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • עגבניות שרי בצבעים שונים
  • בצל סגול
  • כרישה
  • שומר
  • אגס או אפרסק או נקטרינה
  • כוס יין לבן

לעבודה

  1. מחממים תנור לחום 220-250 מעלות (חום גבוה)
  2. חורצים 2-3 חריצים עמוקים באלכסון, בבשר הדגים עד האדרה שלהם
  3. ממליחים את הדגים בתוך החריצים ועל עורם
  4. בסיר גדול שיתאים לתנור, מניחים את הדגים
  5. מפזרים סביב הדגים את הירקות שבחרנו כשהם חתוכים לחצאים או רבעים
  6. מזליפים שמן זית בנדיבות
  7. מכניסים הסיר לתנור החם מאוד, לאפייה של 30-40 דקות (תלוי בגודל הדגים)
  8. בתום האפייה מעבירים הסיר לכיריים, על להבה נמוכה
  9. מוזגים את היין הלבן ועוד מעט שמן זית
  10. מביאים לרתיחה ומצמצמים הנוזלים על להבה נמוכה

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *