חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק פטריות וערמונים

מרק פטריות עשיר בטעמים שיכול להיות גם ארוחה שלמה ||| הפטריות מועשרות עם ערמונים ושמנת שמעשירות ומקפיצות את הטעמים ||| שילוב של פרי העץ ופרי האדמה לאוהבי הטעם של חו"ל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

מרק פטריות וערמונים (צילום Pixabay)

מצרכים (6-8 מנות)

  • 50 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות (או כל סוג פטריות מיובשות)
  • 1 ליטר מים
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2-3 שיני שום
  • 2 סלסלות פטריות טריות פורטובלו או שמפניון, פרוסות
  • 200 גרם ערמונים קלופים בוואקום
  • שמן זית
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 מכלי שמנת מתוקה (1/2 ליטר)
  • מלח
  • פלפל שחור

לעבודה

  1. משרים את הפטריות המיובשות בליטר מים חמים למשך 20 דקות לפחות
  2. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות
  3. מוסיפים את שיני השום ואת פרוסות הפטריות הטריות וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות
  4. מוסיפים את הערמונים
  5. מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל על להבה גבוה עד צמצום היין
  6. מוסיפים את הפטריות המושרות במים עם המים שספגו את טעמי הפטריות
  7. מבשלים על רתיחה
  8. מוסיפים את השמנת מתוקה ומתבלים במלח פלפל
  9. מרסקים עם מוט בלנדר לקבלת מרקם סמיך ואחיד
  10. מביאים לרתיחה, מנמיכים הלהבה לנמוכה ומבשלים 15 דקות

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *