מרק פטריות עשיר בטעמים שיכול להיות גם ארוחה שלמה ||| הפטריות מועשרות עם ערמונים ושמנת שמעשירות ומקפיצות את הטעמים ||| שילוב של פרי העץ ופרי האדמה לאוהבי הטעם של חו"ל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 מנות)
- 50 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות (או כל סוג פטריות מיובשות)
- 1 ליטר מים
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 2-3 שיני שום
- 2 סלסלות פטריות טריות פורטובלו או שמפניון, פרוסות
- 200 גרם ערמונים קלופים בוואקום
- שמן זית
- 1 כוס יין לבן
- 2 מכלי שמנת מתוקה (1/2 ליטר)
- מלח
- פלפל שחור
לעבודה
- משרים את הפטריות המיובשות בליטר מים חמים למשך 20 דקות לפחות
- מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות
- מוסיפים את שיני השום ואת פרוסות הפטריות הטריות וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות
- מוסיפים את הערמונים
- מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל על להבה גבוה עד צמצום היין
- מוסיפים את הפטריות המושרות במים עם המים שספגו את טעמי הפטריות
- מבשלים על רתיחה
- מוסיפים את השמנת מתוקה ומתבלים במלח פלפל
- מרסקים עם מוט בלנדר לקבלת מרקם סמיך ואחיד
- מביאים לרתיחה, מנמיכים הלהבה לנמוכה ומבשלים 15 דקות
בתיאבון